Sparta Rotterdam is dinsdagavond gepromoveerd naar de Eredivisie na een 0-2 overwinning op De Graafschap in de nacompetitie. In de eerste wedstrijd in de play-offs verloren de Rotterdammers nog met 1-2 op Het Kasteel. In de return werd die nederlaag door goals van Halil Dervisoglu en Adil Auassar ongedaan gemaakt. Kersverse Spartanen Denzel James (vv Noordwijk) en Nino Roffelsen genoten allebei op geheel eigen wijze van de promotie van hun nieuwe club.

Zo vierd Voorhouter Roffelsen nog vakantie op Ibiza, maar kreeg hij het nieuws wel mee. ,,Ik heb het helaas niet kunnen zien, maar het is wel knappe prestatie”, laat hij vanaf z’n vakantie-adres weten. ,,Vanaf vrijdag gaat bij mij zelf ook de focus weer op het nieuwe seizoen. Ik geniet nu nog even van de laatste zon-uurtjes.” De 21-jarige middenvelder sluit vanaf de zomer aan bij de beloften van Sparta met uitzicht op doorgroeimogelijkheden.

Vet
Noordwijker James zat in tegenstelling tot Roffelsen wel thuis voor de tv en reageerde opgetogen op de promotie van z’n nieuwe club. “Vet hè? In het begin zat ik wel relaxed voor de tv, maar de laatste twintig minuten werd ik wel wat zenuwachtiger.” In die minuten maakten de Rotterdamers uiteindelijk het verschil tegen De Graafschap.

In het komende seizoen krijgt James bij het eerste elftal z’n kans om zich te bewijzen. De vleugelspeler van Noordwijk maakte in het najaar van 2018 uitgerekend tegen Sparta in de KNVB-beker grote indruk. De derdedivisonist won het duel in de eerste ronde van de KNVB-beker in eigen huis met 3-2 van de rood-witten.

Plannen
Een maand later werd de transfer van de rappe Leidenaar naar Sparta bekendgemaakt. ,,Iedereen krijgt gelijke kansen in de trainingen en oefenwedstrijden”, legt de vleugelspeler de plannen voor komend seizoen uit. De aanvaller komt in ieder geval een gespreid ‘eredivisiebedje’ terecht. ,,Ja, dat is helemaal top.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Schreuder: ,,Razend benieuwd wat ik op het trainingsveld ga zien”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen