Komend weekend is het overzichtelijk. De tweedeklassers treffen topploegen, terwijl de derdeklassers uit de regio met laagvliegers de degens kruisen.  

Foreholte is dit seizoen uit en thuis een wereld van een verschil. Op de eigen Elsgeest hebben de roodwitten tien van de tot dusver elf behaalde punten veroverd. Door de overwinning van twee weken terug tegen Wippolder bezetten de Voorhouters de vierde plek op de ranglijst. Op vreemde bodem liggen de kaarten anders voor Foreholte. Wil de ploeg uit Voorhout blijven meedoen om de bovenste plekken dan mag –  om in de woorden van Marcel IJzendoorn – te spreken niet verloren worden van koploper DVV Delft. In het beste scenario, winst, wordt de marge verkleind tot vijf punten.

In Sassenheim speelt Teylingen tegen nummer twee RVC ’33. Op papier een zware klus voor de Sassenheimers. Twee weken geleden deden de roodzwarten vertrouwen op door met overtuigende cijfers te winnen bij Meerburg (1-4). De Sassenheimers lijken los met de nieuwe tactiek, er wordt 4-4-2 gespeeld, en met de teamgeest zit het ook goed op deze manier. Wellicht dat het een stunt op kan te leveren tegen RVC, dat eerder ruim klop kreeg van Foreholte.

Naar behoren
In de Derde Klasse doen de teams uit de Bollenstreek het naar behoren, al verloren zowel Van Nispen als Warmunda hun laatste wedstrijd. De Zilkers deden dat twee weken geleden teleurstellend bij SJZ met 2-1. Door de nederlaag kwam koploper SJZ vier punten los van de formatie van René Ras en kunnen de Zoeterwoudenaren zondag de eerste periodetitel pakken. Van Nispen kan de zure nasmaak van zich afspoelen door thuis een overwinning te boeken tegen laagvlieger WVC, de huidige nummer elf.

Tijdens het inhaalweekend verloor Warmunda thuis kansloos met 0-3 van Voorschoten ‘97. Daardoor verzuimde de ploeg aan te sluiten bij de bovenste vier van de ranglijst. Voor de Warmonders volgt zondag de uitgelezen mogelijkheid om de forse nederlaag recht te zetten, thuis tegen MMO. In de ogen van de gedreven trainer Alan Campfens is er tegen de hekkensluiter kans op eerherstel, maar dan moet zijn ploeg ‘wel beter beginnen dan tegen Voorschoten ‘97’. ,,Als we dit tegen iedere tegenstander doen, win je geen wedstrijden. De jongens weten dat ook. Ik verwacht een gemotiveerd Warmunda.”

Foto: Peer Compeer


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)