Zelfkritiek is een groot en zeldzaam goed, zeker in de voetballerij. Maar volgens trainer Hein van Heek is Kevin Wijmer soms te kritisch op zichzelf. De verdediger, rots in de branding bij FC Rijnvogels, zag ook zaterdag ondanks de knappe zege bij Katwijk (1-2) ruimte voor verbetering.

Wijmer speelde op het oog een degelijke wedstrijd, maar nam enigszins verbaasd na afloop de complimenten in ontvangst. ,,Ik ben zelf niet helemaal tevreden, vooral de eerste helft kon beter. Ik heb vaker dat ik van mensen andere berichten hoor. Dan vraag ik me wel eens af of we wel dezelfde wedstrijd hebben gezien.”

Geconfronteerd met de woorden van Wijmer knikte Hein van Heek even instemmend. ,,Bij Kevin is het glas vaak halfleeg in plaats van halfvol. Ik snap wel wat hij bedoelt: ik denk dat hij op zijn opbouwende rol doelde. Kevin mag soms best wat sneller tevreden zijn. Hij is één van mijn sterkhouders en beste spelers.”

Wijmer speelde op de Krom met Rob Zandbergen centraal achterin. ,,Dat ging hartstikke goed, maar het was toch even wennen. Ik miste mijn maatje Orlando (Ouwehand). Je ziet dat we centraal achterin sterk zijn, maar het is goed dat er volgend seizoen een aantal jongens bijkomen om blessures en schorsingen op te vangen.”

Heikel punt

Rijnvogels staat momenteel negende en heeft nog een punt nodig om zich officieel veilig te spelen. Volgend seizoen wil Wijmer minimaal een aantal plekken hoger eindigen. ,,Daar hebben wij wel de selectie voor. We hebben een paar goede aankopen gedaan. Als het goed is, worden we daar sterker van: de concurrentie neemt toe en de selectie breder. Dat laatste is dit seizoen een heikel punt geweest. Volgend seizoen is het doel om in de subtop mee te draaien, en misschien wel voor een periode te gaan.”

Met Frank Guijt en Wouter Soomer worden twee centrale verdedigers aan de selectie toegevoegd. Wijmer lijkt zich weinig zorgen te hoeven maken. Eerder dit seizoen bleek dat hij het nodige krediet heeft opgebouwd bij Van Heek. ,,Ik had een valse start, want in de voorbereiding liep ik een hersenschudding op. Ik miste de competitiestart, maar toen ik eenmaal weer fit was, mocht ik gelijk starten van Hein. Gelukkig is dat goed gegaan. Na een paar mindere wedstrijden heb ik het zo rond de winterstop goed opgepakt.”

Wok

Wijmer hoorde zijn naam in de wandelgangen gelinkt worden aan andere clubs, maar concrete interesse bleef uit. Wellicht ook doordat hij reeds in een vroeg stadium zijn contract verlengde. Wijmer heeft ook niet het vurige verlangen om hogerop te gaan.

,,Het bevalt me prima bij Rijnvogels”, vertelt hij. ,,Ik wil ook niet heel ver vooruitkijken. Ik probeer me echt te richten op een maatschappelijke carrière. Ik hoop komende zomer mijn studie bewegingswetenschappen aan de VU af te ronden. Daar wil ik graag verder mee gaan. Volgend seizoen zullen we weer gaan praten met mensen van de club. Wie weet is er dan interesse. Mijn deur staat altijd open en mijn nummer schijnt ook ergens in de wandelgangen te liggen. Ik hoorde van meerdere mensen dat clubs naar me gevraagd hadden, maar het is niets concreet geweest. Ik had natuurlijk ook snel getekend bij Rijnvogels. Dat is dan wel een extra stok achter de deur.”

Wijmer wil zich na zijn studie gaan richten op de kant van inspanningsfysiologie. ,,Misschien wel een beetje zoals Raymond Verheijen”, grijnst Wijmer. ,,Het is de bedoeling om in de sport aan de slag te gaan, maar ik moet even kijken hoe het loopt.”

Gezien zijn achtergrond zou Wijmer de selectie van Rijnvogels van tips op conditioneel vlak kunnen voorzien. Lachend wees de verdediger dat van de hand. ,,Als ze mijn adviezen willen hebben, wil ik die geven, maar ik ga me niet bemoeien met het beleid. Hein heeft het goed voor elkaar en heeft ook goed contact met de spelers. Dat zit dus helemaal goed.”

Foto’s: Aad de Winter/www.bobkat.nl

equaflor
Gebruik je app? Klik hier voor de banner

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)