Als publiekslieveling vertrok hij afgelopen zomer bij Quick Boys. Reda Kharchouch speelde vorig seizoen een goed eerste half jaar op Nieuw Zuid, maar raakte in het begin van de tweede seizoenshelft daarna flink geblesseerd aan zijn knie en meniscus. Met een lange revalidatieperiode tot gevolg. Dit seizoen acteert de aanvaller in de Zondag Derde Divisie bij OFC Oostzaan, waar hij tot nu toe in vijftien competitieduels zeventien treffers maakte. 

Naar eigen zeggen had Kharchouch een snel herstel nooit verwacht. ,,Ik heb nu nauwelijks tot nergens last van, maar was wel bang dat ik last zou houden. Ik ben gelukkig goed teruggekomen.”

De 23-jarige Amsterdammer hield een ander schema aan dan gangbaar is bij een dergelijke knie- en meniscusblessure. ,,Normaal gesproken zit je in de gym en moet je alleen maar die bovenbenen trainen. Ik heb het anders gedaan en ben gaan lopen in Marokko, tegen hellingen en bergen. Dat heeft me wel fit gemaakt.”

,,Met dit team zouden we normaal gesproken makkelijk mee kunnen doen in de Tweede Divisie.”

‘De blauwe stad’
Dat alles deed Kharchouch terwijl hij op vakantie was in zijn vaderland. In de buurt van Chefchaouen, bijgenaamd ‘de blauwe stad’ van Marokko, waar hij een huisje heeft. ,,Ik ben daar bijna vier weken geweest, in de laatste twee weken van juni en eerste twee weken van juli. Het heeft me geholpen: hardlopen in temperaturen van 32 à 34 graden.”

Het bracht de goalgetter het nodige succes in de eerste helft van dit seizoen. Met zijn club OFC staat hij nu vijfde in de Derde Divisie B op zondag, met zeven punten achter koploper TEC. ,,We doen het ontzettend goed, maar we hebben wel een mindere periode gehad. Mede door behoorlijk wat blessures. Aan het begin van het seizoen hadden we een vast team waar we mee speelden. Totdat er zes spelers wegvielen met blessures. Daardoor moesten we ook een aantal keer veranderen van tactiek.”

Jupiler League
Toch hoopt Kharchouch nog hoge ogen te gooien met de Noord-Hollanders. ,,We hebben een sterke selectie met 26 goede spelers. Met dit team zouden we normaal gesproken makkelijk mee kunnen doen in de Tweede Divisie. Daarom hebben we als doel om te promoveren. Met de kwaliteiten in onze selectie is dat zeker mogelijk.”

De aanvaller zelf zou wel eens na dit seizoen kunnen vertrekken, zelfs als OFC promoveert. Zo hebben twee clubs uit de Jupiler League interesse in de oud-speler van de amateurs van Ajax. Tijdens de winterstop vertrekken behoort echter niet tot de mogelijkheden, omdat Kharchouch nog onder contract staat en het afkopen van dat contract geld zou kosten.

,,Quick Boys heeft ook al gebeld om me terug te halen.”

,,Ik wil hier ook het seizoen gewoon afmaken en me concentreren OFC. Ik zal het na de winterstop ook moeten laten zien. Want misschien draait het dan wel minder? Dan zal er waarschijnlijk minder interesse voor me zijn vanuit het profvoetbal. En het is uiteindelijk wel m’n doel om dat niveau te halen.”

‘Speciale band’
Desondanks is er nog voldoende onzekerheid over waar Kharchouch volgend seizoen speelt. ,,Dat zal de komende maanden duidelijk worden. Quick Boys heeft ook al gebeld om me terug te halen. Met die club heb ik een speciale band. Maar ook twee andere grote clubs uit de Bollenstreek hebben interesse. Dat is allemaal best concreet, maar dat hangt af van of ik al dan niet terechtkom bij een club uit de Jupiler League.”

Ook een langer verblijf bij OFC is een mogelijkheid voor de topscorer van de Derde Divisie B. ,,Zeker als we promoveren, want ik zou wel een niveau hoger willen spelen. Maar het is afwachten hoe het loopt. Voorlopig focus ik me op OFC.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Nieuwkerk vertrekt met tegenzin uit Katwijk: ,,Teleurgesteld in het proces”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein