Teylingen is de competitie begonnen met een 1-3 overwinning op Altior. In Langeraar wisten de Sassenheimers driemaal het net te vinden, telkens door één en dezelfde speler. Spits Sepehr Safi was de grote man en nam alle goals voor zijn rekening. 

In de districtsbeker trof Teylingen in september louter sterkere tegenstanders en dat vertaalde zich in drie nederlagen, waarin geen één keer werd gescoord. In de competitie treft Teylingen veelal teams van een heel ander kaliber. Altior is zo’n tegenstander.

Lagendijk
Het gemis van vier ervaren en inmiddels gestopte basisspelers liet zich flink voelen bij de ploeg uit Langeraar. Ook het feit dat er in de huidige selectie veel spelers afwezig waren op dit moment om diverse redenen maakte het lastig voor de thuisploeg, zo viel te lezen op de clubsite. De doelstelling van handhaven gaf al voor het treffen aan dat Altior een ploeg zal zijn die onderin mee gaat draaien in de Tweede Klasse.

Teylingen daarentegen zal dit seizoen iets anders van plan zijn met een talentvol en fit team. De teruggekeerde Safi in de spits is het aanspeelpunt van het team van Martijn Lagendijk. Uitgerekend de Sassenheimer mocht na een klein half uur vanaf elf meter aanleggen om de 0-1 op het scorebord te zetten.

,,Ik was aanspeelbaar en kon met korte combinaties voor gevaar zorgen.”

Tien minuten na de openingstreffer, na een knappe individuele actie, bracht Safi de marge op twee. Altior stelde hier bar weinig tegenover. In het tweede bedrijf besliste de spits de wedstrijd door 0-3 te maken en was de mooie 1-3 van Reber Taha er eentje voor de statistieken.

De man van de wedstrijd, Safi, was blij met de eerste driepunter. ,,Het ging best goed vandaag, Altior is er niet aan te pas gekomen en wij hadden veel de bal. Het is lekker dat we starten met een zege, maar Altior is niet één van de sterkere tegenstanders in de competitie.”

Talentvol
Over zijn eigen optreden is de spits ook te spreken. ,,Ja, ik speelde best lekker. Ik was aanspeelbaar en kon met korte combinaties voor gevaar zorgen. Ik verwacht dat we een goed seizoen kunnen draaien met deze talentvolle groep. Ik hoop dat ik een belangrijke rol kan spelen voor het team.”

Teylingen kan zich nu opmaken voor twee thuiswedstrijden, te beginnen aanstaande zondag tegen Laakkwartier. Een week later komt Oliveo op bezoek in Sassenheim.

Altior – Teylingen 1-3 (0-2) 24. Safi 0-1,  34. Safi 0-2, 64. Safi 0-3, 77. Taha 1-3

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Driessen (81. Dofferhoff), Van den Nouland, Heemskerk, Rodenburg, Van der Zon (89. El Kourami), Hoogkamer (66. Zwetsloot), Gorter, Safi, Witkamp

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Het valt voor Foreholte allemaal precies goed’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)