Het debuut van Jack van den Berg leverde voor Katwijk geen overwinning op. De topper in Veenendaal tegen GVVV ging met 1-0 verloren. ,,Ik denk dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Als je het veldspel bekijkt, hadden wij zeker meer overwicht”, baalde doelman Ricardo Kieboom.

De goal van GVVV viel tien minuten voor tijd. ,,Tijdens de wedstrijd had ik al het gevoel: degene die ‘m gaat maken, wint ook de wedstrijd. Uiteindelijk was dat GVVV jammer genoeg.”

,,En het was een open wedstrijd, zeker de tweede helft ging het op en neer.”

De topper uit de Tweede Divisie trok veel publiek. Volgens Kieboom konden de hoge verwachtingen slecht gedeeltelijk worden ingelost. ,,Qua ambiance wel, de entourage was heel goed. Er waren veel mensen op de wedstrijd afgekomen. Iedereen was fanatiek. Het veldspel was niet heel bijzonder, al had ik wel het gevoel dat wij de baas waren op het veld.”

Toch bleven echt grote kansen uit. Kieboom: ,,Laat ik het zo zeggen: er waren wel veel mogelijkheden. En het was een open wedstrijd, zeker de tweede helft ging het op en neer. Uiteindelijk hebben wij op de paal geschoten via Schet en werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Daarnaast hebben we wat kleine mogelijkheden gehad. Dan vergeet je jezelf te belonen. Helaas is dat dit seizoen al vaker voorgekomen.”

Het was voor Katwijk de eerste wedstrijd met Van den Berg als eindverantwoordelijke aan het roer. De trainerswissel was voor Kieboom geen vreemde situatie. ,,Het was weer ouderwets”, zegt de doelman met een knipoog. ,,Ik heb vijf jaar bij Sparta gezeten. Toen kregen we ook elk jaar een nieuwe trainer.”

En dan serieus vervolgend: ,,Natuurlijk hebben we als groep gebaald van het vertrek van Dick. Maar het is voor hem een heel mooie stap en dat gunnen we hem. Het is nu aan ons om het snel weer op te pakken. We hebben een heel volwassen groep. Ik verwacht dat we met Jack er nu bij weer snel onze rug gaan rechten en in een ritme gaan komen.”

,,We staan nog steeds drie punten voor. Daar moeten we vertrouwen uit putten en dat doen we ook.”

In zijn eerste week aan de Krom had Van den Berg zich nog niet heel erg op de voorgrond gemanifesteerd. Hij liet de regie aan assistenten Johan Plat en Patrick Heijmans, die twee weken geleden tegen Excelsior Maassluis (1-0) de honneurs waarnamen. ,,Patrick en Johan doen het heel goed voor de groep en hebben ook de bespreking gedaan. Uiteraard was Jack daarbij aanwezig en voegde hij dingen toe. Ik verwacht wel dat hij het de komende weken wat meer naar zijn hand gaat zetten.”

Door de nederlaag van Katwijk en de winst van Kozakken Boys op HHC Hardenberg liep de Katwijkse voorsprong terug tot drie punten. Tot samengeknepen billen leidt dat niet op de Krom. ,,Nee, zeker niet. Zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen. We staan nog steeds drie punten voor. Daar moeten we vertrouwen uit putten en dat doen we ook.”

Archieffoto: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)