Klagen komt niet voor in het woordenboek van Dandy Steenvoorden. Reageren met z’n voeten wel. Na jaren van basisplekken is het dit seizoen niet meer zo’n zekerheidje om de Noordwijker aan de start te zien bij een wedstrijd van SJC. En dan kan je maar op één manier reageren: door te scoren. Mede dankzij zijn goal won SJC met 2-3 bij MSC en blijft de formatie van trainer Sjaak Polak de ongeslagen koploper.

,,Het was mijn vierde pot op rij dat ik op de bank begon”, wist Steenvoorden zich te herinneren. ,,Voor mij persoonlijk is dat misschien iets minder leuk, maar het collectief draait. En weet je, ik mag iedereen even graag. Ik moet mijn best gewoon doen met de invalbeurten. Ik krijg ook vaak de complimenten over de minuten die ik heb gemaakt.”

Complimenten zijn fijn, doelpunten nog veel belangrijker. En dankzij zijn 0-2 leek SJC in Meppel op rozen, maar zo makkelijk ging het niet. ,,MSC bleef maar doorvechten. Ze lieten het er absoluut niet bij zitten”, viel het de buitenspeler op. ,,Zelfs nadat wij op 1-3 kwamen, waren ze gebrand om nog iets uit de wedstrijd te halen.”

,,We speelden ook niet daverend. Maar goed, wat maakt dat uit hè, als je maar blijft winnen?”

Hoewel SJC fier koploper is van de Hoofdklasse en MSC in de middenmoot acteert, ging het absoluut niet makkelijk in Meppel. ,,Het veld lag er ook slecht bij, het gras was lang. We speelden ook niet daverend. Maar goed, wat maakt dat uit hè, als je maar blijft winnen?”, lacht de vleugelaanvaller.

,,Er komt vast wel een moment dat er een tegenstander ons gaat pakken op het af en toe nog niet echt geweldige spel. Maar we blijven een sterk collectief waar je maar moeilijk van kan winnen.”

SJC viert collectief de 0-1 van Tom Duindam

Dat bleek ook voor MSC, dat wel de druk opvoerde bij de koploper. In de eerste helft had de thuisploeg zelf op 1-0 moeten komen, maar liet de dienstdoende spits dat na, nadat hij de bal niet in één keer goed aan kon nemen. Aan de andere kant bleek SJC-spits Tom Duindam het vizier wel direct op scherp te hebben staan en zorgde hij voor een 0-1 ruststand.

Na rust was het Steenvoorden die zelf met een typische ‘Steenvoorden-actie’ voor de 0-2 tekende. ,,Ik kwam aan de linkerkant van het veld aan de bal met twee verdedigers voor mijn neus. Jordy Groot kwam over mij heen om in ieder geval één van die verdediger weg te lokken, maar ze liepen allebei met hem mee.”

,,We doen het met z’n allen. Van speler één tot en met, noem maar wat op, achttien.”

,,Daarna trok ik naar binnen en legde ik ‘m met een streep in de kruising. Een typische Steenvoorden-goal was het dus ook niet helemaal, haha. Meestal krul ik ‘m. Het is lang geleden dan ik ‘m echt met een streep in de kruising schoot.”

Ajax
Met de uiteindelijke 2-3 overwinning blijft SJC dus aan kop in de Hoofdklasse. Silvolde en Achilles 1894 wonnen ook allebei hun duel, maar blijven dus op zes punten achterstand. Steenvoorden kent momenteel z’n plek bij het bijna foutloze SJC.

,,We doen het met z’n allen. Van speler één tot en met, noem maar wat op, achttien. Ook in de bus naar Noordwijk is het dan weer zo relaxt met elkaar. Met iedereen. Tja, en dat Ajax dan ook nog wint is een mooie bijkomstigheid. Mijn zondag is compleet.”

MSC – SJC 2-3 (0-1) 34. Duindam 0-1, 60. Steenvoorden 0-2, 75. Van der Weide 1-2, 79. Duindam 1-3, 90+1. Benjamins 2-3

SJC: Schelvis, Sloos (76. Al Tamimy), Verhoek, Van Duyn, Groot, Verweij, Van Dijk (61. Van Heijningen), Broekhuizen, Van der Zalm, Duindam, Dedel (46. Steenvoorden)

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)