Met zijn – achteraf – winnende treffer tegen koploper Noordwijk gaf hij zaterdagmiddag zijn visitekaartje nogmaals af. Hoewel ODIN’59-middenvelder Jeffrey Klijbroek in het geel-blauw gehuld blijft, wordt FC Lisse volgend seizoen zijn nieuwe club. Daarmee gaat voor hem een langgekoesterde wens in vervulling. ,,De Bollenstreek heeft me altijd getrokken. Nu de kans zich voordoet wil ik die met beide handen aanpakken.”

Daarbij telt voor Klijbroek dat het nu of nooit is. Al sinds de jeugd speelt de middenvelder in de regio Alkmaar. Van een uitstapje naar elders is het nooit gekomen, hoewel er zich in het verleden wel een aantal geïnteresseerde clubs bij hem meldde. ,,Op 28-jarige leeftijd wil ik die stap graag toch een keer maken.”

,,FC Lisse heeft voor komend seizoen de nodige ambities uitgesproken. Daar wil ik graag aan bijdragen. Dat ik mezelf wil bewijzen op Ter Specke is eigenlijk overbodig om als tweede reden te vermelden. De Bollenstreek stond altijd al op mijn verlanglijstje. De ambiance en de beleving daar spreken me in ieder geval enorm aan.”

,,Bovendien ken ik Niels Buijs, die nu alweer jaren bij FC Lisse speelt. Dat maakt het allemaal gemakkelijker.”

Met het recent aantrekken van ploeggenoot Jordi Tiktak sloeg de fusieclub uit Lisse in korte tijd een dubbelslag bij de derdedivisionist uit Heemkerk. ,,Natuurlijk is dat mooi meegenomen. Bovendien ken ik Niels Buijs, die nu alweer jaren bij FC Lisse speelt. Dat maakt het allemaal gemakkelijker, maar hun aanwezigheid is niet doorslaggevend geweest bij mijn keuze.”

Meedoen om de prijzen
Klijbroek, die ooit bij Zeevogels in zijn geboorteplaats Egmond aan den Hoef begon, is na omzwervingen bij de jeugd van AZ, AFC’34, Foresters en ADO’20 bij ODIN’59 alweer bezig aan zijn derde seizoen. Met bescheiden middelen timmert de ploeg van trainer Richard Plug flink aan de weg getuige de huidige zesde plaats in de rangschikking.

De oefenmeester zelf zwaait straks overigens ook af in Heemskerk. Competitiegenoot DVS’33 wordt zijn nieuwe werkgever. ,,Vorig seizoen eindigden we na een prima seizoen als achtste, waarna we uitgesproken hebben dat we ons minimaal willen verbeteren in dat opzicht. Dat lukt tot nu toe goed. Grotere ambities zijn er voorlopig niet. Dat maakt de stap naar Lisse dus wel interessant, want die club wil volgend jaar echt mee gaan doen om de prijzen. Daar wil ik graag onderdeel van zijn.”

De middenvelder die zichzelf omschrijft als een creatieveling met een goed schot en in staat om medespelers vrij te zetten voor de keeper, is deze voetbaljaargang zelf ook aardig op schot. Zijn treffer van afgelopen zaterdag op Sportpark Duinwetering betekende alweer zijn zevende doelpunt van het seizoen.

,,Alleen is scoren bij mij, gezien mijn positie, niet prioriteit nummer één.”

Daarmee is hij momenteel na spits Thom de Vries samen met Michel Bormann de meest trefzekere speler bij ODIN’59. ,,Dat loopt dit seizoen ook lekker. Hopelijk kan ik er, als ik straks in een elftal kom te spelen dat nog iets aanvallender speelt, nog een paar meer binnen werken. Alleen is scoren bij mij, gezien mijn positie, niet prioriteit nummer één.”

Avontuur
Voordat Klijbroek zich meldt op Ter Specke reist hij met zijn ploeggenoten van Beach Soccer Egmond (strandvoetbal) af naar Portugal. De regerend landskampioen speelt daar begin juni de Beach Soccer Champions League. ,,Een mooie trip waar ik me nu al op verheug. Bovendien blijft de conditie daarmee op peil.”

,,Jammer genoeg is het Nederlands Beach Soccer Team, waar ik ook deel van uitmaakte opgeheven, want naast het voetballen zelf is beachsoccer een prachtig tijdverdrijf. Die reis naar Portugal komt bovendien goed uit, want vlak daarna meld ik me bij FC Lisse voor een volgend avontuur.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Wegen Tavilla en Ter Leede scheiden na dit seizoen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen