In een lekkere pot voetbal heeft Teylingen op bezoek bij koploper TAC’90 een punt overgehouden aan de wedstrijd. Na 94 minuten stond er een 1-1 op het scorebord en dat mocht gezien worden als een goede teamprestatie in Den Haag. Na het gelijkspel tegen de Haagse vereniging staat de ploeg van Marc van Wonderen op de zesde plek in de Tweede Klasse.

De start van de Sassenheimers was goed. Al binnen het kwartier nam Teylingen de leiding vanwege het attent reageren van spits Jaap Zwetsloot na een bal van Mark van der Vlugt. Via de keeper kwam de bal voor het hoofd van Zwetsloot, die binnen kon koppen.

Bonuspunt
In de korte fase hierna had Teylingen de kans om een nog riantere voorsprong te nemen. Van der Vlugt zag zijn afstandsschot net niet binnen de palen belanden. Het technische TAC’90 drong aan, creëerde vele mogelijkheden nog voor de rust, maar daarvan verdween er slechts één achter de vertrekkende Tarek Kharboutli.

,,Daarnaast was Jaap Zwetsloot niet okselfris vanwege liesklachten. Dan ben ik als trainer erg blij dat andere jongens dit goed invulden.”

Na de rust was het tegenhouden voor Teylingen. En met succes. De organisatie klopte en de teamgeest was goed. Jongens als Rik Prange en Wesley Ritzen verdienden een extra compliment over de manier waarop ze zich staande wisten te houden. Iets wat belangrijk kan zijn voor de nabije toekomst. TAC’90 wist niet meer te scoren en zo hield Teylingen een zogeheten bonuspunt over aan deze wedstrijd.

Okselfris
Trainer Van Wonderen was vanzelfsprekend content met het punt. ,,Wanneer we bij de aanstaande kampioen op de been blijven en een punt overhouden, kunnen we denk ik niet anders dan tevreden zijn. Ook deze zondag misten we weer een aantal spelers.”

,,Daan Heemskerk en Colin Dofferhoff als vaste backs, Lasse van Wijk en Sam Witkamp die vanaf de bank begonnen en Melle de Louw die sowieso niet mee kon spelen vanwege een pittige hamstringblessure. Daarnaast was Jaap Zwetsloot niet okselfris vanwege liesklachten. Dan ben ik als trainer erg blij dat andere jongens dit goed invulden.”

,,Na rust bleven we goed ‘staan’, terwijl de druk natuurlijk groter en groter werd.”

Van Wonderen was ook over de wedstrijd zelf behoorlijk te spreken. ,,We maakten snel de 0-1, waarna we nog een zeer goede kans kregen met Mark die net naast schoot. We hadden de controle, maar nog voor de rust profiteerden zij van een inschattingsfout achterin bij ons.”

,,Na rust bleven we goed ‘staan’, terwijl de druk natuurlijk groter en groter werd. Ik vind gewoon dat we goed bezig zijn. We hebben de top van de ranglijst al twee keer gehad, dus het is zaak om tegen de mindere goden de drie punten te pakken”, sloot hij af.

Aankomende zondag treft Teylingen in eigen huis DOSR, waar eerder dit seizoen nog verloren werd op gras met 3-0. Het is voor Teylingen dat Zwetsloot, zondag goed voor alweer z’n 21ste doelpunt, voldoende hersteld is.

TAC ’90 – Teylingen 1-1 (1-1) 12. Zwetsloot 0-1, 37. Bektas 1-1

Teylingen: Kharboutli, Vooijs, Dolieslager, Van den Nouland, Acimovic, Rodenburg, Van der Vlugt, Prange, De Ridder, Zwetsloot (46. Van Wijk), Ritzen

Tekst: Koen van der Vlugt

Archieffoto: Peer Compeer

Lees ook: ‘Jantje lacht weer na een weekje uithuilen’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys