Teylingen heeft in een spannende wedstrijd in de Tweede Klasse C de drie punten in eigen huis weten te houden. Een half uur voor tijd schoot Sepehr Safi, op aangeven van rechterspits Mike van der Zon, knap raak. Hij zette met z’n doelpunt de eindstand op het scorebord: 1-0. Een terechte overwinning uiteindelijk. Teylingen creëerde iets meer kansen dan Concordia en ook het veldspel verliep aan Sassenheimse kant een stukje makkelijker.

Trainer Martijn Lagendijk zag zondagmiddag een stug Concordia en een goed georganiseerd Teylingen. ,,We hadden weer eens een goede overwinning nodig en dat lukte. Ons goede spel aan de bal werd beloond, maar in fases hebben we te snel de lange bal gespeeld, terwijl wij bij een 1-0 voorsprong slim moeten spelen op balbezit.”

,,Concordia ging twintig minuten voor tijd één op één spelen en toen moesten wij ervoor zorgen dat we bal in de ploeg hielden. Voor de lange bal hebben wij het type spelers ook niet voor”, stelde Lagendijk.

Voor de rust moest doelman Wessel Zonjee tweemaal achter elkaar handelend optreden bij een vrije trap van de gasten uit Delft. Verder gaf Teylingen amper iets weg, maar creëerde het voor de rust ook niets. Dat was na de rust anders. De 1-0 kwam voort uit de diepgang aan de rechterkant van Van der Zon. Safi trok een goede sprint naar de eerste paal om daar binnen te schieten.

Een typische spitsengoal. Met invaller Omar Mansour Baker had Teylingen de wedstrijd in de slotfase in het slot kunnen gooien, maar dat liet hij na. Zo bleef het tot het laatste moment onnodig spannend. Concordia creëerde niets meer en zo won Teylingen met 1-0.

Lagendijk was tevreden met de overwinning, maar had ook zo z’n kritische puntjes. ,,We hebben een onervaren groep en dat zie je terug op het veld. Wanneer je een ervaren speler in je team hebt, zet diegene het de laatste twintig minuten goed neer en dan speel je hoogstwaarschijnlijk de wedstrijd wat gemakkelijker uit.”

,,Voor onze groep is het gewoon nodig om veel te trainen en veel wedstrijden te spelen. Dan worden er vanzelf meer spelers ervaren in belangrijke situaties. Tegen Concordia misten we Pascal de Ridder en Tim Gorter als creatievelingen. We geven weinig weg, maar de volgende stap is goals maken.”

Met de afwezigheid van De Ridder en Gorter en ook het toekomstige vertrek van Dirk Zwetsloot wordt de spoeling dun in Sassenheim. ,,Natuurlijk wil je als trainer concurrentie en keuzes maken, maar we zijn vrij smal”, ziet ook Lagendijk. ,,Daar doen we niet zo heel veel aan, maar ik denk dat wij een prima plek in de middenmoot kunnen bemachtigen dit seizoen.” Volgende week speelt Teylingen uit bij een andere laagvlieger, HMSH uit Den Haag, de nummer één na laatst op de ranglijst.

Teylingen – Concordia 1-0 (0-0) 61. Safi 1-0

Teylingen: Zonjee, Vooijs, Van den Nouland, Driessen (52. Hoogkamer), Dofferhoff, Rodenburg, Zwetsloot, El Kourami, Van der Zon, Safi (90. Blonk), Witkamp (73. Mansour Baker)

Tekst: Koen van der Vlugt

Foto’s: Peer Compeer