Eind goed, al goed op De Roodemolen. Vijf goals in twintig minuten tijd, een sterk wisselend scoreverloop en een winnende thuisploeg. Na een doelpuntrijk duel ontdeed Ter Leede zich alsnog van laagvlieger AFC. ,,Goed voor ons zelfvertrouwen na een aantal matige wedstrijden. Precies wat we nodig hadden”, luidde de eindconclusie van Ter Leede-spits Joey van den Berg die met twee goals een belangrijk aandeel had in de benauwde 4-3 zege.

,,Natuurlijk had het niet zover hoeven te komen. Als we een kloof van twee doelpunten hadden weten te slaan tegen een ploeg als AFC verloopt het allemaal een stuk gemakkelijker. Gelukkig toonden we tot driemaal toe veerkracht na een snelle tegengoal. Dat is dit seizoen wel eens anders geweest. Laat dat naast de drie punten de andere winst van deze middag zijn.”

De rug rechten
De tweevoudig doelpuntenmaker had daarmee het gelijk aan zijn zijde. De 1-0 die de aanvaller uit de kluts op het scorebord zette, leek de aanzet tot meer roodgele treffers. Dat viel echter bitter tegen omdat Mauritsio Helstone AFC zes minuten later langszij wist te brengen. Ter Leede kreeg direct na de doelwisseling een volgende domper te verwerken toen Floris Dokkum zijn ploeg brutaal op voorsprong zette. Van den Berg: ,,Toen rechtten we onze ruggen pas echt en stonden we door twee goals alweer snel aan de goede kant van de score.”

Joey van den Berg was tweemaal doeltreffend

Een volley van Rob Zandbergen was goed voor de gelijkmaker, waarna Van den berg een indraaiende voorzet van Jeffrey Bok met het hoofd tot de 3-2 promoveerde. Die weelde was echter niet besteed aan een af en toe slordig Ter Leede. Nog geen drie minuten na de hernieuwde voorsprong evenaarde Dokkum de prestatie van zijn roodgele collega-aanvaller door met zijn tweede treffer de 3-3 achter Ruben van der Does te deponeren.

Terechte winst
Of dat nog niet genoeg was, werd de doelpuntrijke fase afgesloten met de 4-3 van Bok, die uit een strafschop goalie Jort Berghuis koelbloedig het nakijken gaf. ,,Toen waren er nog zo’n 25 minuten te gaan. Misschien hinkten we gezien het verloop in dit duel toen teveel op twee gedachten. Er lag aan de ene kant genoeg ruimte voor ons om de wedstrijd definitief te beslissen Aan de andere kant hoeft er maar een keer een bal verkeerd voor ons te vallen en dan staat het weer gelijk. Dat overkwam ons bijna op de valreep, maar we bleven overeind. Over het geheel gezien waren we de betere ploeg en daarom vind ik de winst terecht.”

Aanvoerder Rob Zandbergen tekende op een fraaie wijze voor de 2-2

Het woord kampioenschap komt na het verlies van koploper Noordwijk bij Jodan Boys echter niet voor in het vocabulaire van Van den Berg. De spits is met zijn ploeg echter wel op jacht naar een plekje in de Derde Divisie getuige zijn woorden na afloop. ,,Daar hebben we met elkaar uitgebreid over gepraat. Nee, naar Noordwijk kijken we daarbij niet. We moeten er vol voor gaan om straks fit en in vorm aan de nacompetitie te beginnen. Daarom is het belangrijk dat we vandaag hebben gewonnen. Hopelijk betekent deze wedstrijd het kantelpunt voor ons na een mindere reeks.”

Ter Leede – AFC 4–3 (1-1). 24. Van den Berg 1-0, 30. Helstone 1-1, 46. Dokkum 1-2, 51. Zandbergen 2-2, 58. Van den Berg 3-2, 61. Dokkum 3-3,  66. Bok 4-3 (strafschop)

Ter Leede: Van der Does, Sonha (66. Robertson), Van der Lans, Kraaijvanger,  Mouchih, Zandbergen,Zwetsloot, Van Otterlo, Bok (79. Siali), Van den Berg, De Kruijs (70. Dam)

Foto’s: Hans Schalk/HP ProSportPics