Alle vier de regioploegen hebben woensdagavond het hoofdtoernooi van de KNVB-beker behaald. Zowel VVSB, Ter Leede, Noordwijk en FC Lisse wonnen in soms krankzinnige wedstrijden en plaatsten zich zodoende voor de eerste ronde van de landelijke beker.

VVSB sloeg pas na verlenging toe tegen EVV. De Noordwijkerhouters kwamen als snel met 2-0 achter, maar poetsten de achterstand weg en leken bij 3-2 zeker van de volgende ronde. Toch moest er worden verlengd en daarin was een eigen treffer van de Limburgers voldoende voor de zege.

Eenzelfde scenario was er bij Noordwijk. Ook de withemden kwamen met 2-0 achter tegen IJsselmeervogels. Twee keer Tjeerd Westdijk trok de stand gelijk. Een verlenging leek ook hier aanstaande, maar Brocker tikte met zijn laatste krachten ver in blessuretijd de winnende treffer achter Van Emmerik.

Ter Leede kende een opvallend makkelijke avond tegen het Haagse Quick, dat actief is in de Derde Divisie zondag. Het stond al na een uur 3-0 voor de Sassenheimers. De thuisploeg kwam in de slotfase nog wel dichterbij, maar het was niet meer genoeg.

FC Lisse moest maar liefst 120 minuten aan de bak in en tegen competitiegenoot Excelsior Maassluis. Thierry Monteny zette de geelhemden op 1-0. Na rust werd de thuisploeg sterker en werd het 1-1. In de verlenging kregen de bezoekers al wat kleine kansjes om het af te maken. In de strafschoppenserie schoot Kevin van der Zwet de 7-6 op het bord. Een redding van invaldoelman Wesley Storm was daarna voldoende voor de winst.

Eerder plaatsten al Quick Boys en Rijnsburgse Boys zich voor het hoofdtoernooi. Ook Katwijk is daarvoor geplaatst.

Excelsior Maassluis – FC Lisse 1-1 (0-1) w.n.s Goal: Monteny

VVSB – EVV 4-3 (1-2) w.n.v. Goals: Jozic (2x), Van der Slot en eigen doelpunt.

Quick – Ter Leede  2-3 (0-1) Goals: Bok (2x) en Siali

Noordwijk – IJsselmeervogels 3-2 (0-0) Goals: Westdijk (2x) en Brocker