De soap ‘FC Lisse-Hoek’ krijgt woensdagavond eindelijk de ontknoping. Drie weken na de veelbesproken bekerwedstrijd op Ter Specke beginnen beide teams om 21.00 uur opnieuw aan de strafschoppenserie om te bepalen wie er doorgaat naar de tweede ronde van KNVB-beker. De winnaar neemt het op tegen eredivisionist Heracles Almelo. Voetbal in de Bollenstreek is uiteraard aanwezig vanavond en zal live verslag doen van de loterij via Facebook.

De penaltyserie kent een ware geschiedenis en dat verdient zeker niet de schoonheidsprijs. FC Lisse versloeg op 20 september de Zeeuwse formatie vanaf elf meter (5-4), maar scheidsrechter Marc Nagtegaal had de strafschoppen laten nemen volgens het zogeheten ABBA-principe.

Dat was niet volgens de regels van de KNVB, omdat deze stellen dat de serie om en om genomen moet worden. Een week later werd door de KNVB besloten dat de penalty’s moesten worden overgedaan, waarop FC Lisse naar de rechter stapte. De rechtbank in Utrecht besliste echter dat volgens de regels was gehandeld.

Vier uur reizen
Aan het einde van deze middag reizen de spelers van Hoek dus 193 kilometer (ruim twee uur) voor een strafschoppenserie die waarschijnlijk nog geen kwartier duurt. En dan tellen we de terugreis nog niet eens mee. Maar de in totaal vier uur lange reis, heen en terug naar de Bollenstreek, is mogelijk niet voor niets. De Zeeuwen kunnen eventueel 15.000 euro opstrijken door het bereiken van de tweede ronde in de beker. Ook de penningmeester van FC Lisse kan vanavond mogelijk goede zaken doen.

Uit angst op ongeregeldheden gelden er op Ter Specke overigens strenge veiligheidsmaatregelen. Zo wordt voor de strafschoppenserie geen alcohol geschonken, zijn trommels, megafoons en vuurwerk verboden en wordt iedere bezoeker gefouilleerd. Eerder maakte de supporters van Hoek al bekend niet af te reizen naar Lisse, vanwege mogelijk gevaar.

Verantwoordelijkheid
Zowel FC Lisse als Hoek zullen ongetwijfeld dinsdagavond tijdens de training de nodige strafschoppen hebben genomen om voorbereid te zijn op de serie. Maar de vraag is natuurlijk: welke spelers zullen hun verantwoordelijkheid nemen? Zijn dat dezelfde namen als drie weken geleden? Voor de ploeg van trainer Robbert de Ruiter miste Thierry Monteny de eerste strafschop, waarna Robert van Boxel, Martin van Eeuwijk, Niels Buijs, Tomas Tavilla, Hanne Hagary wél raakschoten.

Bij Hoek misten de vorige keer van de zes nemers Regilio Vandepitte en Zinou Chergui vanaf elf meter. De hoofdklasser zal vanavond slechts met tien omgeklede spelers op het veld verschijnen in verband met de rode kaart van Justin Valk in de vorige wedstrijd. Zullen de ervaren spelers van FC Lisse weer achter de bal gaan staan?

Naast dat de strafschoppenserie vanavond live te volgen is via de Facebook-pagina van VIDB, zijn we ook te vinden op Instagram en zullen er na de wedstrijd reacties verschijnen op de website en op Facebook.

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen