VVSB heeft woensdagavond voor een enorme stunt gezorgd door Telstar met 4-1 uit het bekertoernooi te knikkeren. De Noordwijkerhouters speelden driekwart wedstrijd met tien man omdat verdediger Peet van der Sloot met rood kon inrukken na het neerhalen van een doorgebroken speler. Op dat moment stond de ploeg van Mark Schenning ook al met 1-0 achter. Mo El Osrouti ontpopte zich daarna tot de held van De Boekhorst. De aanvaller scoorde vlak voor en vlak na de rust. Tim de Rijk maakte het feest compleet door de 3-1 binnen te koppen. De penalty in blessuretijd gaf de score een nog dikker aanzien.

Katwijk leek totaal geen moeite te hebben met Ter Leede, maar zeker voor de rust hadden de Sassenheimers kansen op meer. Vlak voor rust was het Marciano Mengerink die toch de score opende voor de oranjehemden. Ter Leede moest komen en dat gaf Katwijk de ruimte om te voetballen. Dat was uiteindelijk terug te zien in de score.

FC Lisse was tegen Hoek de sterkste in een echte bekerthriller. Martin van Eeuwijk leek lang de gevierde man te worden. De middenvelder scoorde en hij was de enige tot ver in de blessuretijd toen de Zeeuwen door een gelukje op gelijke hoogte kwamen. Het leed werd nog erger want in de eerste verlenging werd ook nog 1-2. Weer was het Van Eeuwijk die zijn ploeg ditmaal vlak na het fluitsignaal voor de tweede verlenging op 2-2 bracht.

Penalty’s moesten de beslissing brengen en daarin stopte Wesley Storm de vijfde penalty van de gasten waardoor drie ploegen zich plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB-beker.

Katwijk – Ter Leede 4-0 (1-0) Goals: Berkhout (2x), Mengerink en Van den Ban

VVSB – Telstar 4-1 (1-1) Goals: El Osrouti (3x) en De Rijk

FC Lisse – Hoek 2-2 (1-0) FC Lisse w.n.s. Goals: Van Eeuwijk (2x)