"bannerDe KNVB handhaaft de straf die het een paar weken geleden aan AGB had gegeven. De Amsterdamse club, competitiegenoot van SV Hillegom, krijgt vijf punten mindering en moet acht duels overspelen. Een van die wedstrijden zal zijn tegen de ploeg van Bas Naber, waarvan de exacte datum nog niet precies duidelijk is.

AGB kreeg een paar weken geleden te horen van de KNVB dat het een flinke straf kreeg, nadat de ploeg een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Hoewel de beroepszaak pas op woensdag 24 april voor zou komen bij de Commissie van Beroep, heeft de bond de wedstrijden alvast ingepland. De uitkomst heeft de nodige gevolgen voor AGB, dat op dit moment drie punten uit twaalf wedstrijden heeft. Dat betekent dat Hillegom voorlopig van de laatste plaats af is.

Verder laat de KNVB weten dat het zich genoodzaakt voelde om alvast de wedstrijden in te plannen. De reden hiervoor was dat er haast was geboden. Als dit niet was gedaan, moest de competitie met twee weken verlengd worden en dit had weer gevolgen voor de nacompetitie.

Komende woensdag speelt AGB al de eerste inhaalwedstrijd, waarna er nog zeven extra duels volgen in zes weken tijd.

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Het perfecte (plak)plaatje: Jeroen Dedel’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels