De KNVB gaat met de clubs om tafel om te kijken hoe de opengevallen plekken moeten worden opgevuld in de Derde Divisie. Het gaat om twee plekken op zaterdag door onder andere het promoveren van Rijnsburgse Boys en FC Lisse en op zondag om een plek. De drie degradanten uit de Tweede Divisie, te weten Jong Vitesse, Jong FC Twente en UNA moeten worden herverdeeld, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. 

Op het eerste gezicht lijkt de puzzel makkelijk. UNA wordt als zondagclub ingedeeld op de zondag en de twee beloftenteams op zaterdag. Dit stuit echter op een ander probleem. De KNVB heeft als regel dat er vanaf het seizoen 2018-2019 slechts vier beloftenelftallen in een competitie mogen uitkomen. Met Jong FC Groningen, Jong FC Volendam en Jong Almere City FC zouden het er na de zomer vijf zijn. Voor komende jaargang geldt dit echter nog niet, maar om die problemen voor te zijn, zou de voetbalbond dat nu al kunnen tackelen. Op de zondag speelt alleen nog Jong FC De Graafschap.

Probleem is dan dat een van de zondagclubs vrijwillig naar de zaterdag moet verhuizen. Die optie lijkt de voorkeur van de bond te hebben, ook omdat vijf beloftenelftallen niet in goede aarde zal vallen bij veel amateurverenigingen die er al mordicus op tegen zijn. Mochten er zelfs twee zondagclubs willen verhuizen kan de KNVB besluiten om zowel Vitesse als FC Twente op zondag in te delen. Zo zou de verhouding (drie om drie) weer hersteld zijn.

,,De komende tijd wordt geïnventariseerd welke clubs welke speeldagen als voorkeur hebben. In goed overleg hopen we er samen met alle clubs uit te komen. Mocht dit niet lukken, dan geldt dat één of meerdere (rechtstreekse) degradanten uit de Tweede Divisie ingedeeld wordt in de Derde Divisie, die niet overeenkomt met hun gebruikelijke/gewenste speeldag. Dit geldt dan voor maximaal één seizoen, tenzij de club anders verzoekt en de KNVB hiermee instemt”, laat een woordvoerder van de KNVB weten.

Zaterdag Zondag
Harkemase Boys Westlandia
Spakenburg Dongen
ASWH Hercules
Scheveningen Quick’20
Jong FC Volendam Be Quick 1887
DVS’33 Ermelo HSC’21
Jong FC Groningen EVV
VVOG HBS
Quick Boys OFC
Capelle JVC Cuijk
ONS Sneek OJC Rosmalen
Jong Almere City Jong De Graafschap
Spijkenisse Magreb’90
ACV ADO’20
Ter Leede//ODIN’59 Blauw Geel’38
DOVO/SteDoCo De Meern
17 Quick Den Haag
18 18
Degradanten uit Tweede Divisie
UNA
Jong Vitesse
Jong FC Twente

REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer