De KNVB gaat zich beraden op een nieuw voorstel van amateurclubs die tegen de licentie-eisen zijn die gaan gelden voor de Tweede- en Derde Divisie. Dat meldt de Telegraaf. Zo’n twintig amateurclubs vinden de huidige eisen ‘buitenproportioneel’. Het nieuwe voorstel moet voor 21 maart akkoord zijn, omdat er dan een bondsvergadering op de agenda staat.

In de licentie-eisen staat dat clubs in de Tweede Divisie dit jaar acht contractspelers binnen hun selectie moeten hebben en volgend jaar dertien. Voor de Derde Divisie geldt dat de verenigingen nu drie spelers op de loonlijst moeten hebben staan en volgend jaar zes.

In een eerder stadium hebben de regioclubs Katwijk en VVSB aangegeven zich geen zorgen te maken over de eisen van de KNVB. ,,Wij hadden, anders dan clubs als AFC en Koninklijke HFC, hier totaal geen problemen mee. Tachtig a negentig procent kon je eigenlijk al van te voren afvinken”, liet VVSB-voorzitter Arjan Broekhof destijds weten.

Begrip
Met deze tegemoetkoming van de nationale voetbalbond lijkt ook een eventueel puntenaftrek voor de ‘dwarsliggers’ van tafel. Begin januari dreigde de licentiecommissie deze twintig clubs een straf te geven als het niet akkoord zou gaan met de licentie-eisen. Een van die clubs is UDI’19. De voorzitter van die club, Paul Rüpp, is blij met de uitkomst van het gesprek tussen de KNVB en de bezwaarmakers: ,,Het was een buitengewoon goed en constructief gesprek. De KNVB heeft onze bezwaren aangehoord en begrijpt onze zorgen.”

De voetbalbond gaat nu opnieuw in gesprek met de vertegenwoordigers van de clubs in de Tweede- en Derde Divies. Voor- en tegenstanders. ,,Er zijn ook clubs die zich al akkoord hadden verklaard met de licentie-eisen. Het is duidelijk dat we snel een oplossing willen aandragen”, laat een woordvoerder uit Zeist weten aan de krant van wakker Nederland.

Foto: Aad de Winter / Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen