,,Wij komen volgende week met Plan B, een ‘coronaproof’ voetballandschap.”  Dat schrijft directeur amateurvoetbal bij de KNVB in een column op de website van de Nederlandse voetbalbond. Wat die plannen precies voorstellen, wordt niet geschetst. Ook vertelt hij dat-ie merkt dat de rek eruit is bij verschillende amateurverenigingen, die zien dat ze hun leden verliezen.

Volgens Van der Zee is er voor het einde van het jaar meer noodsteun nodig voor de clubs in het amateurvoetbal. In een eerdere column van begin deze maand gaf de directeur al aan dat de financiële afgrond dreigt voor zestig procent van de clubs. Hij pleitte toen voor een extra steunpakket van zo’n 25 tot 30 miljoen euro. Inmiddels is er wel een steunpakket van zestig miljoen uitgeschreven door ‘Den Haag’ voor de sportverenigingen in het algemeen.

Lees ook: Huidige maatregelen waarschijnlijk nog tot in december van kracht


Sorry, mogen we nog even jouw aandacht?

Ook Voetbal in de Bollenstreek wordt keihard getroffen door de coronacrisis. De inkomsten zijn zwaar gedaald, terwijl we wel doorgaan met schrijven. We gaan geen geld vragen voor artikelen. Maar wil je ons toch op een bepaalde manier steunen? Dat kan.

Doneer € -

Thanks! 


POPULAIRE BERICHTEN