De KNVB wil vanaf de zomer van 2018 nog eens acht beloftenelftallen laten instromen in de voetbalpiramide. De overige tien clubs worden ondergebracht in een eigen competitie, meldt tweededivisie.org. Dat is de uitkomst van het overleg dat vorige week plaatsvond tussen alle belanghebbende partijen.

Er hadden in totaal achttien belofteteams zich inschreven om alsnog in te stromen in de voetbalpiramide. Daar was de KNVB zo van geschrokken dat een nieuw plan moest worden gesmeed omdat niet al die ploegen in de Derde Divisie en de Hoofdklasse kunnen worden ondergebracht. Er is nu voor gekozen om twee ploegen in de Derde Divisie te laten spelen en de andere zes zullen worden verdeeld over de Hoofdklassen.

Op 28 juni wordt het voorstel voorgelegd aan de clubs. Dan worden nog meer thema’s besproken zoals aanvangstijden en de verschillende regels voor amateurs en profs met betrekking tot schorsingen etc.

Het komend seizoen wordt bepaald aan de hand van de eigen competitie welke beloftenelftallen waar instromen. De beste twee zullen vermoedelijk in de Derde Divisie terechtkomen. Volgens tweededivisie.org komt er ook een promotie/degradatie-regeling waarbij de beste twee teams uit de beloftencompetitie kunnen promoveren.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)