Opmerkelijk nieuws. Foreholte Dames 1 is de titel van vorig seizoen kwijt. De KNVB heeft na het invullen van een fictieve uitslag concurrent Lugdunum aangewezen als kampioen. Niet Foreholte, maar de Leidenaars promoveren daardoor naar de Derde Klasse. 

Het bewuste duel is Foreholte – Rijnsburgse Boys. ,,Er is diverse keren geprobeerd om deze wedstrijd te spelen, maar Rijnsburgse Boys kon iedere keer geen team op de been brengen”, vertelt voorzitter Jan Regeer. ,,Na drie of vier pogingen hebben we op papier een uitslag ingevuld, zoals dat ook gebeurt als een team niet komt opdagen. Bij een vereniging waar je niets mee hebt, zul je dat niet zo snel doen, maar met Rijnsburgse Boys hebben we een goede band. Om hen te sparen, en punten in mindering en boetes te voorkomen, hebben we het zo gedaan.”

Fair Play
,,Zo wordt het heel vaak opgelost”, vervolgt Regeer. ,,Als je voor iedere keer dat het zo geregeld wordt geld ontvangt, word je heel rijk. Maargoed een aantal dames heeft het op de website van hun team pontificaal vermeld. Lugdunum heeft het opgepikt en begin april al aangekaart. Gisteravond hebben we de officiële uitslag van de KNVB gehad. Heel vervelend, want een jaar hard werken is zo teniet gedaan.”

Toch is Regeer ook schuldbewust. Hij steekt de hand in eigen boezem. ,,We zijn een gecertificeerde vereniging en hebben Fair Play hoog in het vaandel staan, maar dit is een fout geweest. Ik moet de oud-leider nog even bellen, want die wil in beroep gaan. Maar dat is echt een kansloze missie. We zijn in een poging een andere club te helpen in de fout gegaan. Daar leren we weer van.”

Foto: Foreholte


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)