De licentiecommissie van de KNVB wil Juliana ’31 gaan bestraffen met drie punten in mindering. Daarvan is de Brabantse club, die uitkomt in de Derde Divisie Zondag, woensdag per brief op de hoogte gesteld. Aanleiding is dat Juliana ’31 niet voldoet aan de licentie-eis op het gebied van contractspelers, die met de komst van de nieuwe voetbalpiramide verplicht zijn gesteld. 

De puntenaftrek is een voorgenomen besluit van de voetbalbond, die Juliana ’31 tot 13 januari uitstel heeft gegeven om alsnog aan de voorwaarden te voldoen. Zo niet, dan zullen de drie punten in mindering bekrachtigd worden. Op 1 november moesten clubs een zelfscan indienen, dat diende ter controle voor de eerste reeks licentie-eisen.

In een verklaring laat Juliana ’31 weten dat de eis van contractspelers niet haalbaar is. ,,Net als veel andere amateurverenigingen wil en kan Juliana ’31 deze vergoeding niet betalen. Wij zullen dan ook niet voldoen aan deze licentie-eis. Juliana’31 kan zich niet vinden in de licentie-eisen in deze huidige vorm en in de wijze waarop deze tot stand zijn gekomen.”

Kon. HFC en AFC
Eerder namen al diverse clubs openlijk afstand van enkele licentie-eisen, waaronder veel van oudsher tractieclubs. Kon. HFC en AFC kondigden in een uitgebreid interview op VIDB aan op sommige vlakken in gebreke te zullen zijn.

,,Wij gaan voldoen aan 40 van de 43 licentie-eisen voor de Tweede Divisie”, zegt HFC-preses Gert-Jan Pruijn. ,,De drie licentie-eisen waar we niet aan voldoen hebben te maken met de verlichting op het hoofdveld, want die is er niet. De tweede  eis is die van contractspelers, want die hebben we niet. De derde eis hangt daar mee samen.” Datzelfde geldt voor AFC. ,,Wij hebben ook geen verlichting en omdat wij over twee of drie jaar een nieuw complex krijgen, komt dat er ook niet. Daarna waarschijnlijk wel. Verder geldt voor ons precies hetzelfde”, zegt Ad Westerhof van AFC.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)