De KNVB heeft Bart van Eeden een schikkingsvoorstel gedaan van zeven duels. De speler van Van Nispen kreeg een directe rode kaart in het duel met Altior voor vermeend natrappen. De aanvaller en zijn club gaan niet akkoord en hebben tot donderdagavond de tijd gekregen om in beroep te gaan.

,,Heel bizar”, noemt Van Eeden het voorstel van de bond. Volgens de KNVB heeft de aanvaller ‘buiten een duel de tegenstander getrapt’. Van Eeden begrijpt weinig van die uitleg. ,,Ik wil met mijn voet de bal spelen, terwijl de speler iets voor mij loopt. Ik zie dat ik niet bij die bal kan en trek mijn voet terug. Daarna valt die speler. Het is inderdaad een overtreding, maar niet eens geel waard. Gelukkig kan je dat ook zien op de beelden. Daarna vallen we wat over elkaar heen. Maar de scheidsrechter heeft verklaard dat ik voordat ik viel heb nagetrapt.”

Extra troef
De rappe buitenspeler heeft een extra troef in handen. Bij de wedstrijd was een lokale omroep aanwezig om wedstrijdbeelden te maken. Die beelden wil Van Nispen nu gebruiken om Van Eeden vrij te pleiten. ,,We hebben geluk dat het gefilmd is”, spreekt Van Eeden. ,,Ik heb een stukje geschreven met mijn visie op de overtreding en de beelden er worden er aan toegevoegd. Het ligt nu bij de KNVB.”

Als de KNVB bij zijn standpunt blijft, kan Van Eeden op z’n vroegst op 21 februari tegen Bernardus weer zijn rentree maken op het veld. ,,Maar ik houd hoop dat het niet zover komt. Zondag ben ik sowieso geschorst, dat hoort bij de standaardprocedure, meer weet ik nog niet. Dit is mijn eerste directe rode kaart ooit.” Het is nog niet bekend wanneer de KNVB een uitspraak doet.

Bekijk hier de overtreding van Van Eeden. Beelden zijn van Alphen Stad FM


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)