De KNVB heeft Bart van Eeden een schikkingsvoorstel gedaan van zeven duels. De speler van Van Nispen kreeg een directe rode kaart in het duel met Altior voor vermeend natrappen. De aanvaller en zijn club gaan niet akkoord en hebben tot donderdagavond de tijd gekregen om in beroep te gaan.

,,Heel bizar”, noemt Van Eeden het voorstel van de bond. Volgens de KNVB heeft de aanvaller ‘buiten een duel de tegenstander getrapt’. Van Eeden begrijpt weinig van die uitleg. ,,Ik wil met mijn voet de bal spelen, terwijl de speler iets voor mij loopt. Ik zie dat ik niet bij die bal kan en trek mijn voet terug. Daarna valt die speler. Het is inderdaad een overtreding, maar niet eens geel waard. Gelukkig kan je dat ook zien op de beelden. Daarna vallen we wat over elkaar heen. Maar de scheidsrechter heeft verklaard dat ik voordat ik viel heb nagetrapt.”

Extra troef
De rappe buitenspeler heeft een extra troef in handen. Bij de wedstrijd was een lokale omroep aanwezig om wedstrijdbeelden te maken. Die beelden wil Van Nispen nu gebruiken om Van Eeden vrij te pleiten. ,,We hebben geluk dat het gefilmd is”, spreekt Van Eeden. ,,Ik heb een stukje geschreven met mijn visie op de overtreding en de beelden er worden er aan toegevoegd. Het ligt nu bij de KNVB.”

Als de KNVB bij zijn standpunt blijft, kan Van Eeden op z’n vroegst op 21 februari tegen Bernardus weer zijn rentree maken op het veld. ,,Maar ik houd hoop dat het niet zover komt. Zondag ben ik sowieso geschorst, dat hoort bij de standaardprocedure, meer weet ik nog niet. Dit is mijn eerste directe rode kaart ooit.” Het is nog niet bekend wanneer de KNVB een uitspraak doet.

Bekijk hier de overtreding van Van Eeden. Beelden zijn van Alphen Stad FM


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)