Een ellenlange analyse over de wedstrijd tegen CVC Reeuwijk was niet nodig. VVSB (zat.) had de eerste competitiehelft afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen de concurrent. ,,Het was vooral rommelig en koud. Heel koud”, had Rick Koeckhoven gevoeld. Zijn goal in de tweede helft was de enige Noordwijkerhoutse treffer van de middag op het tweede veld op De Boekhorst.

Waar het eerste elftal die middag op het hoofdveld acteerde tegen Barendrecht, werkte de zaterdagtak achter de kantine zijn duel af tegen de bezoekers uit Reeuwijk. ,,Nu die bomen daar weg zijn, staat er nog meer wind op het veld. Wat was dat koud zeg, daardoor moesten we als spelers wel meer in beweging blijven.”

Koeckhoven kan het een dag later met een glimlach op z’n mond vertellen. De eerste helft van het seizoen zit erop, de winterstop ligt voor de deur en de ploeg van Rob Jonkman kan met een tevreden gevoel richting het nieuwe jaar werken.

,,Ik merk dat er in deze klasse veel meer voetbal zit dan in de Vierde Klasse.”

,,Nou ja, weet je wat het is. Als wij wat minder persoonlijk foutjes hadden gemaakt, hadden we er nog beter voorgestaan op dit moment. Maar we mogen niet klagen als promovendus. We staan achtste. Dat is prima. En het gat naar de top vijf is te overbruggen. Dat is een mooie doelstelling voor de tweede seizoenshelft.”

Rommelig
Misschien was het duel tegen Reeuwijk wel exemplarisch voor het seizoen; prima, best redelijk, maar het kan nog beter. De thuisploeg startte in de eerste vijf a tien minuten goed, maar kon dat spel niet vasthouden. De beide ploegen zochten in een grote fase van de eerste helft te vaak naar de lange bal, wat het spelbeeld niet ten goede kwam.

,,De tweede helft begonnen we weer vrij goed. We probeerden de bal over de grond te houden en te blijven voetballen. We kwamen ook terecht op 1-0 voor. Daarna vervielen we weer in een rommelige fase en maakte CVC Reeuwijk tien minuten voor tijd de 1-1. Gezien het spelbeeld was dat ook wel terecht. En waren we in de slotfase zelfs nog gelukkig dat zij niet de 1-2 maakten.”

,,Het is helemaal tof dat we dat met allemaal Noordwijkerhouters doen.”

Met de 1-1 in de zak staat VVSB (zat.) nu achtste in de Derde Klasse A. Het gat met de nummer vier, Nieuwkoop, bedraagt slechts twee punten. ,,We hebben op Zwammerdam na nu alle ploegen gehad. Ik merk dat er in deze klasse veel meer voetbal zit dan in de Vierde Klasse.”

Interesse
,,In die klasse werd er af en toe op het scherp van de snede gevoetbald. Iets te scherp. Toen wij kampioen werden en wisten dat we in de Derde Klasse gingen voetballen, hebben we met elkaar al afgesproken om minimaal voor de middenmoot te gaan. Nu zitten we tegen de top vijf aan. Dat is goed.”

,,Het is helemaal tof dat we dat met allemaal Noordwijkerhouters doen. Allemaal jongens van de eigen club. Er is sinds de zomer ook een tweede elftal achter gebouwd. Daardoor merk je dat er steeds meer interesse is gekomen vanaf de jeugd. Er is een plek waar ze nu terecht kunnen.”

Archieffoto: VVSB

Lees ook: ‘Kagia gaat de Kerst in als fiere koploper: gat naar concurrentie al negen punten’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht1-1Katwijk
FC Lisse5-0Achilles '29
SJC0-5Eemdijk
DFS Opheusden0-2Ter Leede
TAVV2-5Valken '68
CVC Reeuwijk1-4Van Nispen (zat.)
DWO3-0VVSB (zat.)
Quick Boys2-0Noordwijk
Rijnsburgse Boys3-1De Treffers
Jong Sparta2-1VVSB
Overbos2-7Kagia
TAC '906-1Foreholte
Jong FC Den Bosch2-1FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom2-3sv Hoofddorp
ESTO1-1Teylingen
Warmunda3-1Madestein