Bijna hield Rijnsburgse Boys voor de tweede week op rij nul punten over aan een duel. Werd vorige week tegen Scheveningen een voorsprong uit handen gegeven, nu hield Rijnsburgse Boys aan het treffen met Capelle een punt over. De Uien speelden met 2-2 gelijk. De ploeg van Niek Oosterlee bezet met zeven punten uit vijf duels de elfde plaats in de Topklasse.

Volgens Jeffrey Koemans was het een gewonnen punt. ,,Het was een heel zwaar potje. We komen twee keer achter te staan en maken uit een corner gelijk. Verder hebben we ook niet heel veel kunnen creëren, dan mag je blij zijn met een gelijkspel.”

Rijnsburg kwam al heel snel op achterstand. Na een kwartier spelen kon Richard van Nieuwkoop de bal al uit het doel vissen. ,,Het eerste schot vloog er gelijk in. Dan weet je dat het tegen een ploeg als Capelle alleen maar moeilijker wordt. Zij kunnen dan nog meer gaan leunen.”

Hulp

Rijnsburg had de hulp van de thuisploeg nodig om op gelijke hoogte te komen. Een foutje van een Capelle-verdediger werd door wie anders dan Raily Ignacio afgestraft. Vlak voor rust kwam Capelle opnieuw op voorsprong door Bob Vermunt. Volgens Koemans had dat nooit mogen gebeuren ,,De hele week hamert de trainer erop dat Vermunt als lopende man in de gaten moet worden gehouden en dan kan die toch scoren. Daarom was de trainer ook terecht boos in de rust.”

Een corner die na de rust goed werd binnengekopt door Breinburg betekende dat Rijnsburg toch niet met lege handen de bus inging. Koemans had daar al min of meer niet meer op gerekend. ,,Ik dacht dat we net zoals vorige week de deksel op de neus zouden krijgen. Toen speelden we echt heel goed, maar sloop er iets van paniek in de ploeg. De verdediging stond niet meer, het middenveld kwam te ver uit elkaar te staan. Dat ging nu een stuk beter.”

Wisselvallig

De aanvaller annex middenvelder beseft dat zijn ploeg te wisselvallig presteert. ,,Maar we hebben al wel meer punten dan vorig seizoen rond deze tijd. We missen met Danny van der Vijver en Bart Freke nu twee belangrijke spelers. Maar nu Danny vader is geworden kan die hopelijk binnenkort worden geopereerd. Dat zou betekenen dat hij na de winterstop misschien weer inzetbaar is. Dan hebben we ook wat meer lengte en een bredere bank. Als we tot de winterstop niet te ver achterop raken en goed bijblijven, kunnen we hopelijk net zoals vorig seizoen toeslaan na de winterstop.”

De Uien spelen midweeks voor de KNVB-beker tegen Sparta Rotterdam. Koemans hoopt op een verrassing. ,,Als we lang de nul kunnen houden, blijf je in de wedstrijd. Je weet dat je altijd een of twee kansen krijgt, ook tegen profploegen. Die moet je dan zien te verzilveren. ”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans Heemskerk