bierkorier

Na ruim twintig jaar gevoetbald te hebben maakte Jeffrey Koemans onlangs bekend na dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten. De combinatie tussen het vroege opstaan voor zijn werk, en het vele trainen heeft de 26-jarige middenvelder van Rijnsburgse Boys zo doen besluiten. ,,Het wordt af en toe gewoon teveel. Doordeweeks loop ik er soms als een zombie bij”, zegt de Rijnsburger.

,,Daarnaast ben ik ook wel een beetje klaar met het voetbalwereldje”, gaat de middenvelder verder. ,,Het haantjesgedrag van mensen, het voortrekken van spelers. Dat soort dingen. Ik heb er wel een beetje genoeg van. En hiermee wil ik Rijnsburgse Boys niet in een kwaad daglicht zetten. Het is niet alleen hier zo geweest. Ik heb dit overal waar ik heb gespeeld meegemaakt. Dan kun je daar wel in mee gaan, maar zelf ben ik niet zo. Ik kan me daar niet echt in vinden.”

Weinig plezier
De linkspoot begon en eindigt bij Rijnsburgse Boys. De kleine Koemans viel al op bij de F-junioren. Hij werd gescout door Ajax, speelde daar in de jeugdopleiding, maar verkaste al snel naar het Rotterdamse Feyenoord. Daar kon hij zijn ei alleen niet kwijt, waarna hij uiteindelijk als B-junior bij Noordwijk belandde. Niet veel later debuteerde hij in de Noordwijkse hoofdmacht. Blessureleed maakte zijn tijd op de Duinwetering echter niet succesvol.

,,Bij Rijnsburgse Boys kreeg ik het plezier drie jaar geleden weer wat terug in het voetbalspelletje. Ik was dat een beetje kwijtgeraakt”, vertelt Koemans. ,,In de eerste twee seizoenen mocht ik veel minuten maken, en scoorde ik ook nog weleens een goaltje. Dit seizoen is dit zelden voorgekomen.”

Nachtkaars
Toegegeven: Koemans maakt ook niet zijn beste seizoen door bij de Uien. Van trainer Niek Oosterlee mag hij alleen af en toe invallen. Zo lijkt de carrière van de Rijnsburger dus als een nachtkaars uit te gaan. Lang over zijn beslissing heeft hij niet nagedacht. ,,Het was voor mij ‘en/en’. Fysiek én mentaal is het zwaar, en ik speel bijna niet meer. Als ik wel veel had gespeeld, had ik overigens dezelfde beslissing gemaakt. Ik word gewoon geleefd iedere week. ”

Koemans sluit niet uit dat hij ooit weer de kicksen uit het vet zal gaan halen. ,,Voorlopig stop ik even, maar als ik het echt ga missen, dan kan ik altijd weer gaan trainen. Misschien hier, maar het kan ook ergens anders zijn.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)