Katwijk heeft in de derby tegen Rijnsburgse Boys laten zien dat de ruime overwinningen tegen Scheveningen en TEC geen tijdelijke oprisping waren. De regerend kampioen kwam al na veertig seconden op voorsprong tegen de runner-up van afgelopen seizoen en was 90 minuten lang de bovenliggende partij. De 3-0 eindstand was een genadige afspiegeling van de kansenverhouding, maar stemde desondanks tot tevredenheid bij Paul Kok. “We zijn weer op de goede weg.”

“We creëren veel kansen, dat was de afgelopen weken wat minder”, zei de linkervleugelverdediger na de wedstrijd. Daarbij gaf Katwijk ook praktisch niets weg. “We hadden het prima op orde inderdaad. Ik vond ook wel dat Rijnsburgse Boys behoorlijk behoudend speelde, ondanks het feit dat zij achter stonden.”

Kok had zelf een groot aandeel bij de vroege Katwijkse goal. Des Kunst kreeg na twintig seconden spelen al de eerste grote kans op de openingstreffer, maar zag zijn inzet gered worden door Wesley Zonneveld. Uit de corner die volgde kopte Kok, die voorbij de tweede paal stond, de bal terug in de doelmond, waar Finn Janmaat uiteindelijk de bal het laatste zetje kon geven. Halverwege de eerste helft verdubbelde Ruben Doesburg na een prima aanval de voorsprong voor Katwijk.

Late genadeklap
De 2-0 tussenstand bleef lang op het bord staan, maar omdat Rijnsburgse Boys niet in staat was om ook maar iets van gevaar te stichten, voelde de marge van twee al als een beslissende. Tien minuten voor tijd maakte Kunst op aangeven van invaller Jaymilio Pinas een einde aan het laatste restje onzekerheid.

Pinas was in het veld gekomen voor Joey Ravensbergen, die de afgelopen weken op links een duo vormt met Paul Kok. “Joey en ik begrijpen elkaar heel goed in het veld en hij is echt een kilometervreter in het druk zetten”, klinkt Kok tevreden over de samenwerking.

‘Gat behoorlijk groot’
Ook de algehele conclusie was er eentje waar tevredenheid uit doorklonk. “We zijn weer op de goede weg”, zei Kok. Hij vindt het echter te vroeg om aan de torenhoge ambitie die voorafgaand aan het seizoen werd uitgesproken te denken. “Dat gat is nog behoorlijk groot. Wij moeten nu gewoon op deze lijn doorgaan en dan zien we wel waar het schip strandt.”


Onze mediapartner RTV Katwijk sprak na afloop met Ruben Doesburg. Beluister dat audio-interview hieronder:


Tekst: Henk Kasius
Foto’s: Kees Jonker

Lees ook: Katwijk loot Almere City thuis, Quick Boys op Nieuw Zuid tegen De Graafschap
Check ook: Katwijk veel te sterk voor Rijnsburgse Boys in eenzijdige derby

POPULAIRE BERICHTEN