Kon. HFC gaat spelers van het eerste elftal toch KNVB-contracten voorschotelen, indachtig de licentie-eisen voor de Tweede en Derde Divisie. Daarmee werd op een ledenvergadering van de Haarlemse club massaal ingestemd.

Kon. HFC was één van de felle tegenstanders en had eerder aangekondigd hoe dan ook niet aan bepaalde eisen te gaan voldoen, ook omdat het volgens de statuten van de club niet zou mogen. Nu puntenaftrek dreigt is de nummer veertien van de Tweede Divisie toch overstag gegaan.

,,We blijven het niet eens met de hele gang van zaken”, vertelt voorzitter Gertjan Pruijn in het Haarlems Dagblad. ,,Maar we kunnen dat blijven roepen en onze poot stijf houden, uiteindelijk schieten we er niets mee op en riskeren we zelfs degradatie. Je moet er toch niet aan denken dat we op sportieve gronden gevrijwaard blijven van degradatie maar er door puntenaftrek toch uit vliegen.”

Clubs in de Tweede Divisie moeten dit seizoen over acht contractspelers van minimaal twaalf uur per week beschikken. Volgend jaar worden dat er dertien. Een niveau lager, in de Derde Divisie, gaat het nu om drie contractspelers en worden dat er zes. De licentiecommissie van de KNVB dreigt clubs die voor 13 januari niet aan bepaalde voorwaarden voldoen met puntenaftrek te bestraffen.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude