Kon. HFC gaat spelers van het eerste elftal toch KNVB-contracten voorschotelen, indachtig de licentie-eisen voor de Tweede en Derde Divisie. Daarmee werd op een ledenvergadering van de Haarlemse club massaal ingestemd.

Kon. HFC was één van de felle tegenstanders en had eerder aangekondigd hoe dan ook niet aan bepaalde eisen te gaan voldoen, ook omdat het volgens de statuten van de club niet zou mogen. Nu puntenaftrek dreigt is de nummer veertien van de Tweede Divisie toch overstag gegaan.

,,We blijven het niet eens met de hele gang van zaken”, vertelt voorzitter Gertjan Pruijn in het Haarlems Dagblad. ,,Maar we kunnen dat blijven roepen en onze poot stijf houden, uiteindelijk schieten we er niets mee op en riskeren we zelfs degradatie. Je moet er toch niet aan denken dat we op sportieve gronden gevrijwaard blijven van degradatie maar er door puntenaftrek toch uit vliegen.”

Clubs in de Tweede Divisie moeten dit seizoen over acht contractspelers van minimaal twaalf uur per week beschikken. Volgend jaar worden dat er dertien. Een niveau lager, in de Derde Divisie, gaat het nu om drie contractspelers en worden dat er zes. De licentiecommissie van de KNVB dreigt clubs die voor 13 januari niet aan bepaalde voorwaarden voldoen met puntenaftrek te bestraffen.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO