Nee, de leukste zaterdagmiddag uit zijn voetballoopbaan werd het zeker niet voor Bert Koomen. Naast het 2-3-verlies op Ter Specke tegen Excelsior Maassluis diende de nieuwkomer bij FC Lisse de kleedkamer zo’n halfuur eerder dan verplicht, op te zoeken. De rode kaart, opgelopen na een te laat ingezette sliding,  levert hem sowieso een schorsing op. Daardoor loopt zijn ontwikkeling bij de fusieclub vertraging op. Net nu hij voor de tweede keer op rij een basisplaats had weten te bemachtigen.

Na vanaf half augustus al meegetraind te hebben met de selectie van Robbert de Ruiter, maakte de oud-jeugdspeler van Feyenoord kort voor het sluiten van de transfermarkt bekend dat Ter Specke zijn nieuwe voetbaldomicilie zou worden.

Het is allemaal tekenend voor de speler voor wie de afgelopen twee jaar bijzonder teleurstellend verliepen. Een afgescheurde kruisband kostte hem bij Feyenoord het belangrijke seizoen in zijn laatste jaar bij de junioren. Toch lag er bij na het herstel voor hem een tweejarig contract klaar bij Feyenoord.

Met spelers als Rick Karsdorp en Bart Nieuwkoop voor zich leidde dat voor de rechtervleugelverdediger begin 2017 tot een verhuurperiode aan FC Den Bosch. Aan spelen in de Noord-Brabantse hoofdstad kwam de geboren Lisser echter nauwelijks toe.

Lisse
De profcarrière waar hij sinds zijn overgang naar de E-junioren in Rotterdam naar toe had gewerkt, eindigde dan ook in een deceptie. Zijn nog lopende verbintenis met Feyenoord werd deze zomer ontbonden waardoor Koomen vrij man was.

Op zoek naar een nieuwe club kwam de in Sassenheim woonachtige Koomen uiteindelijk een paar kilometer verderop terecht. ,,Ik ben ooit bij Ter Leede begonnen, maar mijn keuze viel op FC Lisse. Die club kende ik goed, omdat ik er regelmatig ging kijken. Bovendien wilde ik op een zo hoog mogelijk niveau gaan spelen.”

,,Vooral om het plezier weer terug te vinden en om eindelijk ook weer aan spelen toe te komen, want daar is het de afgelopen twee jaar niet veel van gekomen. Met Jong Feyenoord heb ik zo’n zes duels gespeeld en bij FC Den Bosch kwam ik tot hetzelfde aantal. Niet heel veel dus.”

,,Het belangrijkste is dat ik met in het eerste elftal knok. Ik voel me fit, maar ik ben er nog lang niet.”

,,Een verhuur was een goede oplossing voor mij. De grootste tegenvaller is toch wel dat het bij Den Bosch niet lukte. Ik doe nu bewust een stap terug, om alsnog te slagen. Als ik weer wil terugkeren bij de profs moet ik regelmatig spelen, zeker gezien mijn leeftijd”, verklaart Koomen zijn overstap naar Ter Specke.

Op het moment dat de competitie in de Tweede Divisie al van start was gegaan, begon het voor Koomen met minuten maken in het tweede elftal van FC Lisse. Totdat De Ruiter negen dagen geleden een beroep op hem deed in de uitwedstrijd bij De Dijk. Op de voor hem wat onwennige plaats als vleugelaanvaller leverde dat de eerste seizoensoverwinning op.

Schorsing
,,Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit op welke positie ik speel. Het belangrijkste is dat ik met in het eerste elftal knok. Ik voel me fit, maar ik ben er nog lang niet. Ik denk dat ik nu op 60 à 70 procent zit van wat ik kan brengen.”

,,Dat zag je zaterdagmiddag ook. Mijn voorzetten waren steeds niet goed genoeg. Dat heeft toch met ritme te maken. Het is nu hard werken, om zo mijn oude niveau weer te halen. Daarom is het ook erg jammer dat ik tegen die rode kaart opliep. Dat betekent toch dat ik er sowieso aanstaande zaterdag niet bij ben.”

,,Het had ook wel met geel kunnen worden afgedaan. Het was zeker geen bewuste tackle, het was gewoon een ongelukkige situatie, waarbij ik net te laat kom. Jammer, maar wel de harde realiteit. Het is nu aan mij om opnieuw te laten zien dat ik dit niveau zeker aankan.”

Lees ook: ‘Geen ‘prinsheerlijk’ middagje voor FC Lisse’

Samenvatting FC Lisse – Excelsior Maassluis


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude