Ook in het geval van de Hoofdklasse, Tweede- en Derde Klasse is het maar de vraag wat er zaterdag nog op het programma staat. Hoewel de vorst langzaam uit het land verdwijnt, worden er hier en daar al wedstrijden afgelast. Mocht het morgen doorgaan, dan staat er een mooi programma te wachten.

Ter Leede staat na de winst van twee weken geleden op Hoek en het puntverlies van Achilles Veen tegen Swift op de eerste plek in de Hoofdklasse. Een positie waar de Sassenheimers van mogen genieten. Echter, deze week ging het vooral over het vertrek van vier ervaren spelers. De trainer van de hoofdklasser, Henk Wisman, gaat daar vrijdagmiddag in de nieuwe aflevering van ‘Willem in de Taxi’ verder op in.

Op sportief gebied gaat het Ter Leede wel voor de wind. De trotse koploper gaat op bezoek bij FC Breukelen dat met slechts zes punten stijf onderaan staat in de Hoofdklasse. Toch werd één van die zes punten juist tegen Ter Leede binnen gevoetbald. Op de Roodemolen werd het eerder dit seizoen 1-1.

Op het kunstgras van de Duinwetering kan er gewoon gevoetbald worden, als er niks raars gebeurt. Noordwijk neemt het thuis op tegen Argon. En de ploeg van Dogan Corneille is gewaarschuwd. De bezoekers uit Mijdrecht zijn goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. Twee keer gespeeld, twee keer gewonnen.

Daarnaast verloor Noordwijk eerder dit seizoen uit tegen Argon met 2-1. Jesse van Nieuwkerk was in die wedstrijd de grote man voor de Mijdrechters. De spits verkast volgend seizoen naar Quick Boys. Noordwijk kwam vorige week niet in actie in de Hoofdklasse. Het duel tegen Smitshoek werd afgelast. Daarentegen speelde het wel een oefenwedstrijd tegen VVSB. De Noordwijkers gaven prima partij, maar verloren wel met 0-2.

Jesse van Nieuwkerk in actie voor Argon in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk

Valken ’68 hervat de tweede seizoenshelft uit tegen RCL. De Valkenburgers begonnen zeer moeizaam aan de competitie in de Tweede Klasse, dat terwijl er maar één doel was: promoveren. Inmiddels heeft Arie van Duijn de zaakjes weer prima op orde op ’t Duyfrak. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen en daarmee staat de ploeg op de vierde plek.

RCL is de nummer twee van de Tweede Klasse C. Samen met Te Werve was het de te kloppen ploeg. Maar er zit wat klad in de Leiderdorpse formatie. In de laatste vijf duels werden er maar zeven punten gehaald, daarbij moet wel gezegd worden dat die twee winstpartijen ook precies de twee potjes voor de winterstop waren. Begin september werd het in Valkenburg 1-3 voor RCL.

De nummer twee van de Derde Klasse, Kagia, begint de tweede seizoenshelft in Amsterdam. Daar voetbalt het tegen Arsenal ASV, de nummer zes. Het is al vaker benoemd; de Derde Klasse bestaat uit twee delen: de goede ploegen en de echt beduidend mindere ploegen. Laat Arsenal daar nu precies tussenin zweven.

Wie terugkijkt op de wedstrijd eerder in Lisserbroek zou zeggen dat Kagia de drie punten mee naar huis gaat nemen. Aan de Kikkerbeetstraat werd het 6-1 voor de thuisploeg. En dat na een 1-0 ruststand. Hoe zal de ploeg van Anton Wijsman uit de winterstop komen? Voor de winterstop werden er zeven punten gehaald uit vijf wedstrijden. Dat kan beter, zal men in Lisserbroek denken.

Foto Ter Leede: Hans Schalk
Foto Noordwijk: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen