Atam Koroglu vertrekt na het seizoen bij Katwijk. Dat heeft de ervaren goalie de club zondag medegedeeld. Koroglu is bezig aan zijn zesde seizoen op de Krom en vierde er grote successen.

Het stoort Koroglu dat Katwijk in zijn ogen lang wachtte met het verschaffen van duidelijkheid over zijn toekomst. ,,Als iemand zolang bij de club zit, wees dan gewoon duidelijk. De een zei a, de ander b en weer iemand ander zei dat er geen budget was. Uiteindelijk heb ik zelf de knoop doorgehakt en de eer aan mezelf gehouden. Eigenlijk had ik mijn carrière bij Katwijk willen afsluiten, maar ik ben een gevoelsmens. Mijn gevoel zei: tot hier en niet verder.”

Geen gesprek
Technisch manager Cees Bruinink toont zich enigszins verrast door het verhaal van Koroglu. ,,De waarheid is dat wij als technische commissie nog niet met hem om de tafel hebben gezeten. Dat zou deze week gebeuren. Nog niet alle spelers hebben een gesprek gehad. Ik weet niet precies waarop hij doelt, maar wellicht heeft Atam signalen uit de spelersgroep opgevangen.”

Bruinink vervolgt: ,,Atam is een fantastische gozer en een fantastische keeper. Iedere voetballer heeft wel eens een mindere periode en bij Atam is dat dit seizoen geweest, al pakt hij het de laatste duels weer goed op. Dan is het logisch dat wij als technische commissie rustig willen nadenken over zijn toekomst. Daar heeft hij niet op willen wachten. Dat kan ik me ook wel voorstellen. Hij is 36 en wil ook duidelijkheid.”

Hoewel teleurgesteld wil Koroglu naar eigen zeggen niet met ‘modder gooien’. ,,Katwijk is een fantastische club, met heel warme mensen, en ik heb er een fantastische tijd gehad. Iedereen weet dat ik topfit ben, en nog zeker een aantal jaar meekan. Ik ga op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vertrekken bij Katwijk was mijn laatste scenario, maar zo is het nu eenmaal.”

Interesse
Volgens Koroglu heeft zich al een aantal interessante verenigingen gemeld. ,,Clubs die hoog aangeschreven staan”, vertelt hij. De doelman met Armeense roots zegt gestreeld te zijn door de interesse. Een maand geleden werd hij nog verplicht op vakantie gestuurd vanwege een reeks mindere wedstrijden onder de lat. Na zijn terugkeer is Koroglu weer in goeden doen.

,,Jullie weten dat ik geen prater ben. Ik ga niet over mezelf zeggen: ik ben dit of dat. Maar de interesse geeft aan dat ik nog interessant ben. Dat doet me natuurlijk goed.”

Koroglu speelde eerder onder meer voor Utrecht, Haarlem, AGOVV en vierde successen bij Türkiyemspor. Ook op de Krom was hij succesvol met twee kampioenschappen: in de Topklasse en vorig seizoen in de Hoofdklasse. Een smet was de degradatie uit de Topklasse.

Foto: Aad de Winter

bannerkbm1


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)