De KNVB heeft topklasser Kozakken Boys drie punten in mindering gegeven. De bond komt met deze uitspraak na wangedrag van supporters in de wedstrijd tussen GVVV en Kozakken Boys van 9 april jongstleden. Een of meerdere supporters hebben zich verbaal onbehoorlijk geuit tegen het arbitrale kwartet. De scheidsrechter van dienst, Frank de Winter, besloot de wedstrijd vijf minuten voor tijd te staken bij een 0-0 tussenstand.

De Winter kwam onder druk te staan nadat hij in de 20e minuut van die wedstrijd Madjer Lukoki een discutabele rode kaart gaf. De leidsman gaf daarna in de rust aan dat hij de wedstrijd zou staken bij herhaaldelijk verbaal geweld van supporters uit Werkendam. Volgens de tuchtcommissie heeft Kozakken Boys er daarna te weinig aan gedaan om de supporters tot bedaren te brengen. Mede om die redenen en omdat dit soort gedrag niet thuis hoort op het voetbalveld is de tuchtcommissie tot deze uitspraak gekomen. Kozakken Boys krijgt tot 4 mei de kans om in protest te gaan. In een eerste reactie geeft Kozakken Boys aan dat ze na het weekend gaan kijken of er verdere juridische stappen worden ondernomen.

Mocht Kozakken Boys akkoord gaan, dan komt het op zeven punten achterstand op koploper Katwijk. Met nog drie wedstrijden te spelen is een titel dan vrijwel onmogelijk voor de ploeg uit Werkendam.