De duels tussen Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys zijn vanuit Rijnsburgs perspectief gezien geen gelukkige combinatie. Van de twaalf voorgaande ontmoetingen eindigden er negen in Werkendams voordeel, daar waar ‘de Uien’ slechts driemaal aan het langste einde trokken. Ook zaterdagmiddag kwam daar op Middelmors geen wijziging in. In een van beide zijden matige ontmoeting liep de thuisploeg tegen een ongelukkige 1-2 nederlaag aan.

,,Dat de schade op de ranglijst nog meevalt omdat IJsselmeervogels gelijkspeelde, zou inhouden dat we nu al aan de titel denken”, viel Rijnsburgse Boys aanvoerder Thomas Bakker na afloop met de deur in huis. ,,Zover gaan we nog niet. Laten we het voorlopig maar per week bekijken. Natuurlijk is het een tegenvaller dat we niet eens een puntje aan deze wedstrijd overhouden. Zeker als je weet dat we nauwelijks iets weggegeven hebben vanmiddag.”

Achtervolging
Dat laatste klopte als een bus, waardoor de zege van Kozakken Boys vooral tot stand kwam vanwege het feit dat de bezoekers uiterst effectief met de weinige mogelijkheden omgingen. Bakker: ,,Zij scoren voor rust uit een strafschop die in de ogen van velen gemakkelijk werd gegeven. Zelf heb ik het niet helemaal goed kunnen zien, maar de twijfels waren er wel. Bij de 1-2 laten we een speler van hen wegdraaien en uithalen zonder dat er druk op de bal wordt gegeven. Dat mag niet en dus konden we daarna opnieuw in de achtervolging.”

,,Dan merk je naarmate het einde nadert toch dat we in de voorgaande week twee zware potten hebben gespeeld.”

De 0-1 kwam na veertig minuten vanaf de penaltystip tot stand toen Jairo Schet zijn opponent Don Bolsius in de rug liep. Waar velen twijfelden, aarzelde arbiter Wim Bronsvoort niet door onverbiddelijk naar de stip te wijzen. Oud-Quick Boys-aanvaller Kay Tejan klaarde het klusje vervolgens geroutineerd. Daarvoor viel er weinig te beleven op een miezerige Middelmors.

Dat werd direct na de thee anders toen Dani van der Moot al snel zijn inmiddels traditionele goaltje meepikte. ,,Toen geloofden we er helemaal in dat het goed zou komen. We gaven meteen na rust gas om deze partij naar ons toe te trekken. Het liep echter anders”, moest Bakker tot zijn spijt constateren.

Dat had alles te maken met de 1-2 van Yassin Ouja. Nauwelijks vier minuten binnen de lijnen mocht de invaller ongehinderd uithalen, zodat de thuisploeg opnieuw in de achtervolging werd gedwongen. Massies Artien en Van der Moot waren hierna nog dicht bij de gelijkmaker, maar die kwam er niet.

,,We hadden er minimaal een punt uit moeten slepen.”

,,Dan merk je naarmate het einde nadert toch dat we in de voorgaande week twee zware potten hebben gespeeld. Eerst AFC en daarna FC Eindhoven voor de beker. Dat mag geen excuus zijn, daar wil ik het ook niet in zoeken, maar je mist in die fase de energie en de scherpte wel. Verklaarbaar en jammer.”

Compacter
Naarmate Rijnsburgse Boys aandrong, zette het achterin de poort noodgedwongen wijd open. Kozakken Boys profiteerde er desondanks niet van. Zo raakte Leon Bot de lat boven Bradly van der Meer, terwijl het daarna in de counter verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien.

,,Dit hadden we echt niet hoeven te verliezen. We hadden er minimaal een punt uit moeten slepen”, bleef Bakker kritisch. ,,We blijven echter positief. Ten opzichte van vorig jaar spelen we nu een stuk compacter. We krijgen dan ook veel minder doelpunten tegen. Die lijn moeten we doortrekken en dan houden we het er verder maar op dat een wedstrijd zoals deze in het leerproces hoort dat we nu doormaken.”

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Bouw zag en greep z’n kans in Sneek’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude