Hoewel de uitslag en het scoreverloop wellicht anders doet vermoeden, kwam de 4-3 zege van VVSB bij HBS geen enkel moment in gevaar. Dat stelde verdediger Stefan Kraaijvanger, de maker van de 0-2. ,,Deze overwinning is heel verdiend. Dat zei de trainer van HBS na afloop ook. Op de goals na hebben we weinig weggegeven en zelf kregen we acht of negen goede kansen.”

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor VVSB, getuige de 0-3 voorsprong. Binnen tien minuten was de spanning echter helemaal terug door twee goals van HBS. ,,Daarmee maakten we het ons onnodig moeilijk”, zei Kraaijvanger. ,,Maar we zijn rustig gebleven en speelden het goed uit naar 2-4.” Vlak voor tijd scoorde HBS uit een vrije trap nog de 3-4.

Kraaijvanger vond HBS heersen. ,,Zij speelden veel de lange bal op Saeijs, die met zijn lengte en intelligentie veel kopduels wint. Maar ze hebben haast niets afgedwongen.”

Heersend VVSB

Maikey Parami bracht in de 21e minuut, vlak na zijn entree, de 0-1 op het bord. Vervolgens verdubbelde Kraaijvanger de score. Een vrije trap vanaf de zijkant zeilde bij de tweede paal binnen. Vladimir Jozic tilde, eveneens uit een vrije trap, de marge naar drie. ,,Het eerste kwartier was voor HBS, dat geef ik eerlijk toe. Maar daarna hebben wij het initiatief overgenomen en kwamen we op basis daarvan terecht op 0-3.”

Kraaijvanger was blij met het optreden van VVSB in Den Haag. ,,We zijn vorige week op scherp gesteld. Tegen Cuijk hadden we een offday en speelden we heel slecht. Onze doelstelling is een plek bij de top vijf. Dat is lastig, maar wel haalbaar. Dan moet bij iedereen, zoals vandaag, wel de ‘koppies’ recht staan. We hebben vandaag heel veel duels gewonnen.”

Na de remise bij Hercules (1-1) en de verliespartij tegen JVC Cuijk (1-4) boekte VVSB zijn eerste zege van het seizoen. Met vier punten uit drie duels staan de Noordwijkerhouters tiende.