"banner

Het was een moeizaam seizoen voor sv Hillegom. Het ging van kwaad tot erger. Afgelopen zondag viel het doek voor de fusieclub in de Eerste Klasse en degradeerden de blauw-witten naar de Tweede Klasse. Voor Arend Jan Kranenburg betekende dat zijn laatste wedstrijd op de bank als trainer van de ploeg. De oefenmeester had een ander afscheid voorgesteld bij de club. 

Danny van den Berg noemde de degradatie een ‘mokerslag’. Als Kranenburg de kleedkamer uitloopt na de 0-5 nederlaag dan komt die ‘mokerslag’ ook bij hem binnen. Net als zijn spelers weet de oefenmeester even niet waar hij het moet zoeken.

De coach baalt nog hardop van de ruimte die tegenstander HSV kreeg op De Zanderij. ,,Dan maar een keer iemand de borden  heen kwakken of op de middellijn een schop uitdelen. Iedereen met ruimte kan goed voetballen, dus als we bepaalde situaties eerder hadden opgelost, bijvoorbeeld verder van ons doel af, dan waren we misschien minder in de problemen gekomen.”

Identiteit 
Het was geen seizoen zonder problemen op De Zanderij. Intern in de spelersgroep zijn er nooit opstootjes of ruzie’s geweest, maar op het veld en met name op de wedstrijddagen wilde het niet vlotten voor de blauw-witten. Na drie mooie jaren met promoties, sportieve hoogtepunten en plezier werd er dit seizoen vooral getreurd over de sportieve prestaties.

,,We wilden altijd nét iets meer en dan krijg je in de eindfase van een duel de deksel op de neus.”

,,De identiteit van Hillegom en van de jongens is dat ze altijd volle bak vooruit willen voetballen”, probeert Kranenburg de vinger op de zere plek te leggen. ,,Wedstrijden spelen om te winnen is super mooi, maar op het moment dat je bepaalde wedstrijden compacter moet spelen, omdat je moeilijk scoort, dan ga je een soort van tegen de natuur in van die gasten en de speelwijze. Dat is iets wat gedurende het seizoen doorging.”

,,Het was echt moeilijk om dat recht te trekken”, gaat Kranenburg verder. ,,In het begin van het seizoen wilden we door op vorig seizoen: het aanvallende voetbal wat we speelden. We kwamen er snel achter dat dat niet ging. Toen zijn we realistischer gaan spelen en gingen we resultaten halen. Uiteindelijk kregen we daardoor vertrouwen en wilde we weer aanvallender spelen. Dat is een beetje het aard van het beestje. We wilden altijd nét iets meer en dan krijg je in de eindfase van een duel de deksel op de neus.”

In de spiegel kijken
De afscheid nemende trainer kijkt na de degradatie in de spiegel. Dat er fouten zijn gemaakt geeft hij toe en dat het tegen heeft gezeten idem dito. Een aantal voorbeelden van fouten wilde Kranenburg na afloop niet geven. De trainer neemt afscheid met een degradatie en dat is iets wat voorlopig nog door kookt in zijn hersenpan. Normaliter was hij een nederlaag kwijt op maandagmiddag, tenzij het een erg zure nederlaag was. Dat hij met zijn ploeg degradeert en vervolgens afscheid neemt, zit hem niet in de koude kleren.

,,Dit doet wel echt pijn. Ik vind het echt vervelend om het zo af te sluiten met de club. Ik had gehoopt dat we het konden omdraaien. Ik wil het voor mijn gevoel afsluiten, maar dat gaat lastig. Ik ben trots op de jongens hoe ze bij elkaar zijn gebleven dit seizoen. Er was nooit onrust of iets en we bleven ten alle tijden een collectief.”

Foto: Herman Meijvogel

Lees ook: ‘Clubjongens rouwen: ,,Dit komt echt aan als een mokerslag”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)