"banner

Arend Jan Kranenburg maakte vorige week bekend dat hij (voorlopig) stopt met het trainersvak. De trainer acht het bijna onmogelijk om voorgoed uit het gilde te stappen en houdt daarom de opties open. De komende jaren wil Kranenburg zich richten op zijn baan bij Players United. 

Twee seizoenen zat hij bij DCG, AFC en Ouderkerk. Éen jaar bij Argon en nu is hij bezig aan zijn vierde seizoen bij SV Hillegom. Na elf seizoenen onafgebroken trainer te zijn geweest, neemt hij na dit seizoen afscheid. Kranenburg’s agenda zit wekelijks bomvol. Als hij overuren moet maken voor zijn baan, dan lijdt zijn trainerscarrière eronder. Wil hij meer uren in de voetballerij steken, dan lijdt zijn gezin eronder. Kortom, er kan niks meer bij in de agenda van de oefenmeester.

Players United
Het is lastig uit te leggen waar Kranenburg zich dagelijks mee bezig houdt. Hoe dan ook wil hij zich de komende jaren ontwikkelen in zijn functie als Project Director, die hem de verantwoordelijkheid geeft over sportevenementen zoals de Ajax Clinics. Ergens anders tijd in steken, zit er daarom even niet in.

,,Ik sluit niet helemaal uit dat ik terugkeer als trainer”, opent Kranenburg over zijn besluit om zijn focus komende jaren te verleggen. ,,Ik wil een aantal jaar mezelf focussen op mijn werk. Voorlopig zet ik wel even een streep onder het trainerschap. Voor Players United wil ik niet half de dingen doen. Ik wil me daar echt volledig op kunnen richten.”

,,Misschien dat ik na een jaar dood ongelukkig thuis zit.”

Kranenburg hoopt bij zijn werk iets van de wereld te kunnen zien. De insteek wordt dan ook niet om over de grens iets te leren als trainer. ,,Laten we Amerika of Azië als voorbeeld nemen”, gaat de trainer van de Hillegommers verder. ,,Daar beleven ze sport heel anders dan in Nederland. Ik wil weten hoe ze over de hele wereld over sport denken. Daarvan wil ik iets leren en ik heb een baan die mij die mogelijkheid geeft.”

Terugkeer
De trainer van de eersteklasser belooft de komende seizoenen in de streek te blijven kijken. Niet alleen bij zijn club Hillegom, maar ook bij de ‘giganten’ uit de streek. Met het voetbal zal hij zich altijd bezig blijven houden. ,,De kans is groot dat je mij volgend jaar langs de kant ziet staan. Ik ga hier in de regio wel wat wedstrijdjes kijken. Niet in een vast ritme. Het kan zijn dat ik een keer bij Hillegom ga kijken en over een paar weken bij Noordwijk.”

Kranenburg leeft voor de voetballerij. Het besluit om juist die tak de rug toe te keren, was iets wat hem diep van binnen pijn deed. Een terugkeer als trainer sluit hij echter niet uit. ,,Misschien dat ik na een jaar dood ongelukkig thuis zit. Dat zou heel goed kunnen. Het is ook mogelijk dat ik na een jaar mijn beslissing terugdraai. Ik heb hier erg lang over nagedacht. Als ik op het veld sta, heb ik nog steeds zoiets van: ‘is dit wel de goede beslissing?’ Voorlopig zet ik er in ieder geval een streep onder.”

Archieffoto: Cees van Hoogdalem

Lees ook: Column: Slachtoffer van onnavolgbaarheid


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)