"banner

,,Ik ben blij dat er in ieder geval nog genoeg rek in deze groep zit”, zei Arend-Jan Kranenburg na afloop van Hillegom – Assendelft. De oefenmeester zag tot z’n ergernis z’n eigen ploeg met 1-1 gelijk spelen. Maar tegelijkertijd is het realisme troef op sportpark De Zanderij. Zonder vier sterkhouders is het vooral afwachten wat dit seizoen brengen gaat bij de blauw-witten.

De tribunes in Hillegom zaten in ieder geval goed vol voor de seizoensopening. Sommige mensen zaten of stonden lekker in het zonnetje. De Hillegommers moeten het dit jaar stellen zonder de steunpilaren Nick van Staveren, Jeroen Dedel, Maurice van der Neut en Daan Ruigrok. Daarmee hebben ze logischerwijs aan kwaliteit ingeleverd.

,,Wij gaan voor een goede veldbezetting, maar dat kan op verschillende manieren.”

In een eerste helft waarin vrij weinig gebeurde oogde de ploeg van Kranenburg scherp. Zijn ploeg werkte voor elkaar en gaf niks weg. Het systeem waarin de thuisploeg aantrad, was een prominent gespreksonderwerp op De Zanderij. De Hillegommers opereerden in een 4-4-2-opstelling in plaats van het vertrouwde 4-3-3. Volgens de oefenmeester kan dat allemaal met een korreltje zout genomen worden.

Systemen
,,Het positieve is dat er veel meer inzit. En eigenlijk deze wedstrijd er veel meer inzat”, zei Kranenburg na afloop. ,,Ik geloof niet helemaal in cijfers, want als wij 4-4-2 staan en onze back komt op dan is het weer 3-5-2. En als onze nummer tien doorschuift is het weer 4-3-3. Wij gaan voor een goede veldbezetting, maar dat kan op verschillende manieren.”

,,Met deze opstelling zorg je ervoor dat je makkelijker compact kan gaan staan, maar ik weet niet of we dit elke week gaan doen. We kijken het per week aan, hoe we weer een team kunnen neerzetten. Als we iets meer verstevigend willen spelen, dan is zou dit een keuze kunnen zijn.”

Één-op-één
In de tweede helft begon Hillegom zwak. Uitgerekend de hardwerkende en dreigende Aiden Ryan speelde een bal zomaar in de voeten van een aanvaller van de Assendelfters. Die omspeelde op zijn beurt Rahim Gök en tikte binnen: 0-1. Hillegom ging op zoek naar de gelijkmaker en dus opportunistischer spelen. Achterin werd één-op-één gespeeld en bal werd iets sneller naar voren gebracht.

,,Ik ben niet tevreden over dit resultaat, omdat ik vind dat wij meer mogelijkheden hebben gecreëerd dan onze tegenstander. Ik vond dat wij meer met druk naar voren speelden. Eigenlijk creëerden wij de goal van hun, want die gaven we gewoon weg.”

,,Wij hebben een ploeg die iets volwassener moet zijn.”

Hillegom was al een paar keer gevaarlijk geweest uit standaardsituaties toen vanuit een dood spelmoment de gelijkmaker werd gecreëerd. Een hoge bal van Jim Pijpers werd niet goed weggewerkt en kwam voor de voeten van Mitchell van der Paard. Hij bleef koel en schoot de bal beheerst binnen: 1-1.

De thuisploeg kreeg weer geloof in een resultaat en ging voor meer. Kranenburg en zijn mannen bleven druk naar voren houden en zagen dat in de absolute slotfase bijna beloond worden. Tom ten Have schoot knap uit de draai, maar zijn schot zeilde net naast.

Progressie
,,Ik vind het allerbelangrijkste dat het een seizoen wordt waarin we beter worden”, blikte Kranenburg alvast vooruit op het komende jaargang. ,,Als je naar vandaag keek, hadden we kunnen winnen. Wij hebben een ploeg die iets volwassener moet zijn. Het is een groep die al een jaar Eerste Klasse-ervaring heeft en daarin goed heeft meegedaan. Dat moet zich uitbetalen. Het wordt een leerzaam seizoen en eentje waarin elke week wat nieuws wordt gevraagd.”

Hillegom – Assendelft 1-1 (0-0) 47. 0-1, 77. Van der Paard 1-1.

Hillegom: Gök, Van de Berg (73. Sohbi), T. Tebbens, De Groot, Meiland, Van der Paard (77. Baal), De Jong, Pijpers, Ten Have, Ryan, Van Trigt (57. B. Tebbens)

Foto’s: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer