"banner

Kranenburg blijft trainer van zondageersteklasser SV Hillegom. De geboren Fries heeft zijn contract met een jaar verlengd. Kranenburg is bezig aan een sterk eerste seizoen als hoofdtrainer. Hij ging met de Hillegomse promovendus keurig als tweede de winterstop in.

Kranenburg was afgelopen zomer de opvolger van Bas Naber, die hij in zijn eerste twee seizoenen op de Zanderij assisteerde. Hij was eerder als trainer actief bij de jeugd van AFC, Argon en Ouderkerk. Kranenburg studeerde bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en Vrije Universiteit Amsterdam.

‘Goede flow’
,,Ik vind het vooral heel leuk dat we het werk een jaar mogen gaan voortzetten “, vertelt Kranenburg. ,,We hebben tot dusver een super mooi jaar. Ik hoop dat we dat kunnen doortrekken met z’n allen. De hele club zit in een goede flow en ik vind het leuk om daar onderdeel van te zijn.”

Het hoofdtrainerschap bevalt Kranenburg goed en vindt hij ‘leuker dan gedacht’. ,,Je leeft op een best wel intensieve manier naar prestaties toe. Je hoort andere trainers zeggen: ‘we zitten in een proces’. Maar dat is ook wel echt zo. Het lukt met z’n allen goed om dat proces de goede kant op te krijgen. We hebben de lat hoog gelegd, en daar werken we met z’n allen naartoe. We staan tweede, maar dat is geen toeval.”

Gezonde ambitie
Wat Kranenburg betreft ligt het plafond van SV Hillegom hoger dan de Eerste Klasse. ,,Op dit moment kan je dat wel stellen, want we staan tweede. Ik zou het wel gezond vinden als de ambitie van de club hoger ligt dan de Eerste Klasse. Maar dan ben je wél van allerlei factoren afhankelijk.”

,,Het niveau wat we nu laten zien, en dat geldt voor meerdere clubs in deze Eerste Klasse, daarmee kunnen we zeker verder. Maar het is geen harde doelstelling die we perse moeten halen. Het is meer zo dat we elke week beter willen worden en iedere week een goede prestatie willen leveren.”

Kranenburg hoopt het trainerschap volgend seizoen te combineren met het halen van TC 1, waarvoor hij ingeloot dient te worden. Met dat diploma op zak is hij gerechtigd ook in de top van het amateurvoetbal te werken.

Foto: Cees van Hoogdalem


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen