"banner

SV Hillegom heeft de afgelopen weken bewezen een ploeg in vorm te zijn. Op sportpark De Zanderij trokken de Hillegommers deze lijn door en werd het befaamde Zeeburgia met 2-1 verslagen. Door de vierde overwinning op rij hebben de Hillegommers maximaal geprofiteerd van de nederlaag van AFC ’34 en zijn de wit-blauwen zelfs naar de tweede plaats gestegen op de ranglijst.

De thuisploeg kwam voortvarend uit de startblokken en zette Zeeburgia met de rug tegen de muur. De Hillegommers wisten het veldoverwicht tot uitdrukking te brengen op het scorebord. Al na drie minuten spelen kwamen de wit-blauwen op voorsprong door een mooi doelpunt van Nick van Staveren. De sterke spits kreeg een lange bal van achteruit, speelde zijn directe bewaker uit en zette een sprint in vanaf de middencirkel richting het doel van Zeeburgia. Hij rondde bekwaam af zoals het een echte spits betaamt.

Hillegom raakte gaandeweg de eerste helft de grip op de wedstrijd kwijt en Zeeburgia kwam steeds beter in de wedstrijd. Bij de bezoekers was het voetbal goed verzorgd en de spelers vonden elkaar makkelijk in de kleine ruimte. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de Amsterdammers op gelijke hoogte kwamen. Een mooie aanval dwars door het centrum van de verdediging van Hillegom kreeg voor de Zeeburgia de beloning die het verdiende. Beide ploegen kregen vlak voor rust nog een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar het vizier stond nog niet op scherp.

vanderpaard-hillegom-zeeburgiaMitchell van der Paard maakte de winnende treffer voor SV Hillegom

De fanatiek coachende Arend Jan Kranenburg zag dat zijn ploeg goed begon en het daarna lastiger kreeg. „Na ongeveer een kwartier spelen kwamen zij beter in de wedstrijd en werden wij meer naar achteren gedrongen. Van te voren wisten wij dat we dat konden verwachten.”

,,We speelden tegen een ploeg waarin veel voetballend vermogen zit en wij hadden hier een passend antwoord op.”

In de tweede helft stelde Hillegom orde op zaken en nam het weer het heft in handen. De Hillegommers gaven de bezoekers weinig ruimte om aan voetballen toe te komen. De Hillegommers kwamen via een standaardsituatie op voorsprong door Mitchell van der Paard. De controleur op het middenveld kon een voorzet van Maurice van der Neut bij de tweede paal binnen werken. In het vervolg van de wedstrijd haalde Zeeburgia alles uit de kast om de achterstand weg te werken, maar kwam Hillegom nauwelijks nog in de problemen.

In de ogen van trainer Kranenburg was dit de leukste wedstrijd van het seizoen. „Tegen Zeeburgia werden wij zowel aanvallend als in verdedigend opzicht zwaar getest. We hadden twee weken om naar deze wedstrijd toe te leven en om de puntjes op de i te zetten. Individueel hebben zij een aantal goede voetballers in de ploeg rond lopen waarvan je weet dat je die niet negentig minuten onder controle kunt hebben. Je wordt altijd wel een keertje uitgespeeld op het middenveld en je geeft altijd kansen weg.”

,,Na de eerste wedstrijd had ik al door dat we rol van betekenis konden spelen in de Eerste Klasse, maar dit had ik van te voren ook niet verwacht.”

,,We leverden vandaag als team een topprestatie. Ik ben enorm trots op mijn ploeg. Iedereen voerde zijn taak uit tegen een ploeg die eigenlijk te laag op de ranglijst staat. We hielden de ruimtes klein en in de omschakeling lagen mogelijkheden om toe te slaan. Het is ook geen toeval dat we zoveel schoten geblokt hebben. Onze kracht is dat we het met z’n allen doen en dan heb ik het niet alleen maar over de spelers die vandaag in de basis stonden.”

SV Hillegom – Zeeburgia 2-1 (1-1). 3. Van Staveren 1-0, 26. Taki 1-1, 70. Van der Paard 2-1.

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, Van der Neut, De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan (90. Sobhi), Pijpers (81. Ten Have), Van Staveren, De Jong (71. Van Veen), Dedel.

Foto’s: Dirk van de Reep