Het verblijf van Joost Kuhlmann bij Quick Boys blijft beperkt tot één seizoen. De spits vertrekt komende zomer naar het Haarlemse EDO, waar hij met voetbalvrienden in het eerste zaterdagteam gaat spelen. Kuhlmann speelde al langer met de gedachte om een vriendenteam op te richten, bestaande uit spelers met wie hij gespeeld heeft of juist de degens kruiste, en over een klik beschikte. Daarbij speelde ook het aanstaande vaderschap een grote rol in zijn beslissing.

,,Deze zomer komt ons eerste kindje, een jongetje. Daar bovenop krijg ik en ook mijn meisje het steeds drukker met werk. Dan is de conclusie al vrij snel dat je ergens tijd moet gaan winnen. Dat doe ik dus nu door dichter bij huis te gaan voetballen. Ik heb elf jaar met veel plezier op niveau gespeeld. Het is wat dat betreft mooi geweest. Daarbij speel ik al veel langer met de gedachte om met jongens te gaan voetballen die ik de afgelopen jaren door het voetbal heb leren kennen en waar ik een klik mee heb.”

Kuhlmann geeft aan dat er nog meer namen zullen volgen. Ook uit de Bollenstreek. ,,Voor nu hebben Bryan Simons (oa ex Rijnsburgse Boys en IJsselmeervogels), Barry Tjeertjes (ex AFC en Lisse), Jerry de Groot (ex Katwijk), Joes Blakborn (ex AFC) en Bob Kemper (oa ex Ter Leede, Lisse en ARC) toegezegd te komen spelen. Binnenkort volgt nog een aantal andere namen. Allemaal jongens met hoofdklasse-ervaring en die vooral van gezelligheid houden. We krijgen allemaal geen stuiver. Willen gewoon met een stel leuke gasten nog een paar jaartjes samen voetballen.”

Kuhlmann kwam begin van dit seizoen samen met Bart Freke over van Rijnsburgse Boys. De twee werden herenigd met Ted Verdonkschot, met wie ze op de Middelmors grote successen vierden. Kuhlmann was de eerste maanden van het seizoen een vaste waarde als rechtsbuiten, maar verloor vlak voor de winterstop zijn basisplek aan Tommy Bekooij. Momenteel speelt Kuhlmann door de blessure van Jeroen Ketting als centrumspits.

Foto: Hans van Duin

POPULAIRE BERICHTEN