De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax is in 1-1 geëindigd. Dirk Kuijt kopte Feyenoord vijf minuten voor tijd op 1-1. Met het gelijke spel blijft Feyenoord met Kuijt nog ongeslagen in de competitie. De lijstaanvoerder staat vijf punten voor op de Amsterdammers die tweede blijven staan.

Feyenoord startte sterk en kreeg in de eerste helft de beste kansen op een voorsprong. Kuijt zelf, maar ook Eric Botteghin en Bilal Başacıkoğlu hadden de Rotterdammers op 1-0 moeten zetten. Het doelpunt viel vlak na rust aan de andere kant. Kasper Dolberg bleef rustig bij de eerste echte kans voor Ajax. Feyenoord bleef zoeken naar de 1-1 en kreeg de gelijkmaker vijf minuten voor tijd dankzij Kuijt. Die goal bleek het laatste wapenfeit van de Klassieker.