Dirk Kuijt keert terug bij Feyenoord. De Katwijkse aanvaller heeft een contract voor een jaar getekend, meldt de Rotterdamse club vrijdag. Kuijt was tussen 2003 en 2006 ook al voor Feyenoord actief en speelde vervolgens voor Liverpool en Fenerbahce. 

Kuijt, die in het seizoen 2004-2005 topscorer van de Eredivisie was en in 2006 gekozen werd tot beste voetballer, is zeer gelukkig met de overstap. ,,Het is echt een afsluiting van negen mooie jaren in het buitenland. Ik heb hier in Turkije drie prachtige seizoenen beleefd en alles gewonnen wat er te winnen was. Het is nu een mooi moment om terug te keren. Ik ben topfit en voel een grote drive om van mijn periode in De Kuip een groot succes te maken. Hopelijk met één verschil ten aanzien van mijn eerste periode. Ik wil nu echt een prijs winnen.”

Het nieuws werd met gejuich begeleid door Kuijts vier kinderen, die pas na het tekenen van het contract hoorden over hun verhuizing naar Nederland. ,,Het zegt veel over de manier waarop Feyenoord een rol in ons gezin speelt”, zegt Kuyt. ,,We kijken wanneer mogelijk naar de wedstrijden van Feyenoord op tv en onze kinderen lopen al jaren in Feyenoord-shirts rond. Dit is voor mij fantastisch, maar net zo goed voor mijn gezin dat terugkeert naar Nederland en naar onze favoriete club.”

De bij Quick Boys opgroeide Kuijt heeft een huis gekocht in Noordwijk. VIDB heeft een samenwerkingsverband met de Dirk Kuijt Foundation, dat zich inzet voor sporters met een verstandelijke beperking.

Foto: Feyenoord


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)