Z’n periode bij vv Noordwijk onder de lat werd abrupt afgebroken door een zware knieblessure. Bij Quick Boys had hij meer succes en speelde hij derby’s tegen vv Katwijk en FC Rijnvogels, maar zal stiekem die ene keiharde nederlaag op Sportpark Middelmors nog weleens door z’m hoofd spoken. Maar Raymon Kuipers, de goedlachse oud-keeper van de Katwijkers, kijkt vooral met veel plezier terug op zijn tijd als Hagenees in het voetbalgekke Bollenstreek. ‘De mooiste tijd uit z’n amateurcarrière’, noemt hij het. Nu is het tijd om terug te keren in de regio, maar onder volledig andere omstandigheden.

Samen met Jesper Hogedoorn, ook oud-keeper van onder andere Quick Boys, startte hij tien jaar geleden met het geven van feestjes. Ze waren allebei nog actief als voetballer, maar zagen toekomst in de entertainmentindustrie. Een extreem goede derde helft, zeg maar.

De twee heren kwamen elkaar tegen op een nationale voetbaldag. Kuipers was daar aanwezig als keeper van FC Dordrecht, Hogedoorn als goalie van Jong Feyenoord. Het klikte. Ze kwamen erachter dat ze gezamenlijke interesses hadden en zagen elkaar wel vaker tijdens het uitgaan.

Billy the Kit
Van het één kwam het ander. Waarom zouden de twee heren niet zelf eens een feestje geven in plaats van naar feestjes te gaan? Bij een vriend uit Rijswijk, die café-eigenaar was, vroegen ze de opties aan. Een andere bevriende dj, Billy the Kit, werd aangetrokken als headliner en het eerste feestje was geboren.

,,We hebben altijd al een feest in de Bollenstreek willen geven.”

De party was op slag uitverkocht. Editie twee: uitverkocht. Editie drie: uitverkocht. ,,We kregen constant berichtjes over de kaarten en zijn die toen maar via internet gaan verkopen. Er kwam een organisatie achter. Ineens hadden we een bedrijf. En nu zijn we tien jaar verder”, blikt de inmiddels 36-jarige Kuipers terug.

,,Op het moment dat ons bedrijf, Timeless Events, begon, deden we het nog naast het voetbal. Het was niet vrijblijvend te noemen, maar we deden het er wel naast. Het werd alleen steeds serieuzer en groter. Toen is Jesper als eerste met zijn werk gestopt. Later ben ik dat ook gaan doen. Dat kon wel omdat ik de stabiliteit van mijn vrouw en haar werk had.”

Hangaar
Timeless Events organiseert nu vaak het entertainmentgedeelte bij bruiloften of regelen ze bedrijfsevenementen van a tot z. Daarnaast geven ze vijf, zes grote openbare feesten per jaar. Voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf wordt Katwijk nu aangedaan. Op 20 en 21 december is de Hangaar in Katwijk de plek voor twee grote feesten. Op dag één wordt er vooral ‘foute muziek’ gedraaid, de tweede dag staat in het teken van de ’90’s en 00’s.

,,De feesten zijn net voor Kerst en in de winterstop van het voetbal. Ik heb zelf drie jaar bij Noordwijk gevoetbald en twee jaar bij Quick Boys. Daar heb ik heel veel leuke feestjes meegemaakt, maar die waren voornamelijk in de kantine van de clubs zelfs. In de buurt an sich waren er nooit super veel grote feesten.”

,,We hebben altijd al een feest in de Bollenstreek willen geven. Omdat we nu twee feesten achter elkaar geven, is het echt voor elk wat wils. Het is echt een avondje stappen met vrienden. Het liefst komen ze op vrijdag in een foute kersttrui of in thema gekleed, gewoon mag ook. We hebben Het Feestteam voor de gezelligheid. Zij brengen echt enorm veel sfeer. Mental Theo, die zijn grootste hits van vroeger draait. Lekkere foute muziek van het dj-team van Q-Music. Dave Roelvink voor de vrouwtjes. De grootste dorpsgek van Nederland; Def Rhymz is aanwezig en lokale held Barry Badpak uit Leiden mag natuurlijk niet ontbreken. Het is echt voor iedereen toegankelijk.”

,,Steeds meer mensen weten van het feest en gaan nu plannen maken voor de kerstvakantie.”

,,De dag daarna gaan we terug naar de ’90’s en de 00’s. We hebben DJ Dune uit Duitsland geboekt die met zijn enorme hits wereldberoemd is geworden. Nakatomi en Twenty 4 Seven, die ook de hele wereld over hebben gereisd om op te treden, komen een feestje bouwen en natuurlijk de populaire Darkraver die al tientallen jaren in de scene zit, mag niet ontbreken natuurlijk. De voormalig presentator van The Music Factory (TMF) Jeroen Post draait en presenteert de gehele avond aan elkaar.”

,,We merken de laatste twee weken dat de kaartverkoop echt aantrekt. Steeds meer mensen weten van het feest en gaan nu plannen maken voor de kerstvakantie.”

Totaalbeleving
De oud-keeper is blij dat hij samen met z’n collega’s een goede locatie heeft gevonden om de feestgangers te huisvesten. De Hangaar in Katwijk leent zich uitstekend voor de beide feestjes. ,,Het is een hele mooie, grote hal. Recht toe, recht aan. Er komt een groot LED-scherm te hangen. We gaan echt weer een stapje omhoog met de totaalbeleving van het feest.”

 

Dat het in de regio is waar hij zelf met veel plezier heeft gevoetbald, maakt het speciaal voor hem. ,,Die twee dagen hebben wij ook twee feesten in Zoetermeer al een paar jaar. Dit is de eerste keer dat we zijn uitgeweken naar Katwijk. Dat maakt het ook best wel spannend. Ik zie er echt naar uit om weer wat bekenden te zien.”

Het past allemaal net aan in z’n drukke leven. Met z’n eerste trainersdiploma op zak is Kuipers nu assistent-trainer bij DSO in Zoetermeer en doet hij een cursus voor TC-2. ,,Het is bikkelen, maar ik zie mezelf wel terug op tweede-of derdeklasseniveau als hoofdtrainer. Wie weet keer ik ook nog weleens terug in de Bollenstreek…”

Lees ook: ‘Dansend het jaar uit in de Hangaar in Katwijk? Dat kan!’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 9 nov.
Noordwijk 2-2AFC
Excelsior Maassluis 3-3Rijnsburgse Boys
Ter Leede 0-4Sparta Nijkerk
Achilles'291-4FC Rijnvogels
Kagia 2-3Berkel
UVS 0-0Valken'68
DSO 3-1Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden afg.VVSB (zat.)
Warmunda afg.Hazerwoudse Boys
Spakenburg 4-2Katwijk
Quick Boys 2-1IJsselmeervogels
VVSB 1-3DVS'33
GOES 1-2FC Lisse
Zo. 10 nov.
Hollandia 4-2SJC
HMSH4-1Teylingen
Wilhelmus0-2Hillegom
Wippolder 2-1Foreholte
Van Nispen (Zon.) 2-3Nicolaas Boys