Quick Boys speelt zaterdag de derby tegen Rijnsburgse Boys en de grote vraag is wie het Katwijkse doel gaat verdedigen. Martijn de Zwart is weer helemaal hersteld van zijn kuitblessure, maar in de tussentijd nam Raymon Kuipers succesvol de honneurs waar. Voor laatstgenoemde is het daarom geen uitgemaakte zaak dat hij weer een stap terugdoet. ,,Ik kan het persoonlijk heel goed vinden met Martijn, maar nu wil ik gewoon blijven staan.”

De Zwart liep op 24 september in de ontluisterende thuisnederlaag tegen VVOG (1-5) een spierscheuring op. Kuipers kwam na een kleine twintig minuten bij 0-1 binnen de lijnen. Het werd voor de goalie geen pretje en na afloop stelde de doelman door zijn teamgenoten in de steek gelaten te zijn. Kuipers waande zich naar eigen zeggen in ‘een schiettent’.

‘Goed gevoel’
Maar opvallend genoeg was er vlot verbetering. Sterker nog, onder Kuipers werd in drie van de laatste vier wedstrijden de nul gehouden. ,,Mijn gevoel zegt dat het nu al een paar weken, op die laatste tien minuten tegen Rijnvogels na, goed staat. We geven heel weinig weg. Het is alleen zonde dat we zoveel moeite met scoren hebben. Zaterdag tegen Capelle (0-0, red.) hadden we er gemakkelijk drie in kunnen schieten, maar die eerste is al moeilijk genoeg.”

De grote vraag is of Kuipers de credits kan en durft op te eisen voor de steeds betere verdedigende organisatie. ,,Het is aan anderen om daarover te oordelen. Ik doe gewoon elke week mijn best en probeer zoveel mogelijk te coachen en de jongens te helpen. In het veld waarderen ze het in ieder geval en laten we eerlijk zijn: ik heb er zelf ook baat bij als het goed staat. Ik probeer de trainer het gewoon zo moeilijk mogelijk te maken en dat lukt aardig.”

,,Quick Boys is een schitterende club, voor mij de mooiste van Nederland. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

De Zwart deed zaterdag ritme op in het tweede van Quick Boys en liet weten dat hij hoopt op de Middelmors weer onder de lat te staan. De Zwart zei op een ‘beetje krediet’ te rekenen, maar zeker weten dat de keuze op hem valt, was de Katwijkse doelman niet.

Kuipers heeft de hoop daarom nog niet opgegeven. ,,De trainer heeft mij twee keer het vertrouwen gegeven, ondanks dat Martijn al een keer op de bank zat en ritme heeft opgedaan. Het is nu aan de trainer. Kijk vorig seizoen schikte ik me in mijn rol. Toen heb ik ook twee keer gespeeld en beide keren de nul gehouden. Dat is fijn. Quick Boys is een schitterende club, voor mij de mooiste van Nederland. Ik wil hier graag onder de lat staan.”

‘Blijven staan’
Kuipers geniet in ieder geval met volle teugen. De beslissing om zijn voetbalpensioen nog even uit te stellen en toch een jaar door te gaan bij Quick Boys heeft hem geen windeieren gelegd. ,,Ik heb er echt heel veel plezier in. Als je speelt is alles veel leuker. Sterker nog, als het zo doorgaat…” Kuipers laat even een stilte vallen. ,,Ik heb het al gezegd. Vorig seizoen had ik een bepaalde rol en die heb ik ingevuld. Als ik er moest staan, stond ik er. Nu wil ik gewoon blijven staan.”

Zelfs als Kuipers weer naar het tweede plan wordt verwezen, behoort een langer verblijf tot de mogelijkheden. ,,Dan nog zeg ik niet meteen: ik kap ermee. Ik kan het goed met Martijn vinden, en ook met de andere jongens. Ik heb het erg naar mijn zin. Quick Boys is een schitterende club, voor mij de mooiste van Nederland. Daar wil ik graag deel van uitmaken. Maargoed, het hangt ook af van wat de club wil. En of zij en ikzelf ook nog tevreden zijn.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude