Des Kunst is ook volgend seizoen speler van Katwijk. Hij heeft zijn jawoord gegeven voor het seizoen 2024/2025. Daarnaast is een optie voor een extra jaar opgenomen, meldt Katwijk vrijdag.

De 24-jarige Kunst streek ruim een jaar geleden neer op de Krom en kende een wervelende entree. Met hem in het elftal begon het te draaien, poetste Katwijk een grote achterstand weg en werd het eindelijk nog kampioen van de Tweede Divisie.

Vorm hervonden
Kunst was vervolgens nagenoeg de enige offensief ingestelde speler die bleef. Het inspelen van een compleet nieuwe aanvalslinie had ook zijn weerslag op de Noord-Hollander, die in de beginfase van het seizoen wat zoekende was. Kunst hervond echter zijn vorm en staat inmiddels op drie goals en evenzoveel assists.

Zo’n dertien maanden geleden was Kunst afkomstig van het Zweedse Varbergs BolS. De toenmalige wens om een doorstart in het betaalde voetbal te maken, heeft hij laten varen.

“Ik heb het sinds mijn komst bij de club echt enorm naar mijn zin met alle jongens in deze selectie”, vertelt hij op de clubsite. “Daarnaast kan ik echt genieten van de supporters en alle vrijwilligers van VV Katwijk. Ik voel mij dan ook helemaal thuis bij de club. Daarnaast word ik dit jaar ook vader en wil ik mij nu ook op mijn maatschappelijke carrière gaan richten.”

Ruim vijftig duels in betaalde voetbal
Kunst was het grootste gedeelte van zijn voetballeven actief voor AZ. Hij kwam op zijn elfde in de opleiding terecht en stroomde uiteindelijk door richting de beloften. Kunst speelde uiteindelijk 53 goals in het betaalde voetbal voor Jong AZ.

Bekijk ook: Susan: ‘Zou leuk zijn als ik nog keertje kan winnen op Duinwetering’

POPULAIRE BERICHTEN