Selmo Kurbegovic zou na afloop van vorig seizoen bijna de Bollenstreek verlaten, maar tweedeklasser Valken’68 bracht daar op de slotdag van de overschrijvingen verandering in. De 33-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoen nog uit voor zondag derdeklasser Warmunda, waar hij in april werd weggestuurd nadat trainer Alan Campfens niet meer met hem door één deur kon.

,,Ik was in gesprek met wat andere clubs buiten de streek, inderdaad”, bevestigt Kurbegovic, oud-speler van onder meer Rijnsburgse Boys, Quick Boys en Ter Leede. ,,Financieel stond daar nog wat tegenover. Maar het was weer redelijk ver reizen en de club had te hoge verwachtingen. Uiteindelijk belde 14 juni (een dag voor de slotdag van de overschrijvingen, red.) Jaap Janssen, de voorzitter van Valken, mij. Of ik in Valkenburg kon voetballen. Daar heb ik in eerste instantie goed over nagedacht, want ik wilde juist meer tijd besteden aan het geven van techniektrainingen.”

,,Het leek wel Spakenburg tegen Kagia.”

Die wens van de routinier was voor Janssen geen enkel probleem, toen de twee partijen de volgende dag om de tafel zaten. ,,Hij zei: ‘een techniektrainer hebben we juist nog nodig’. Dus zodoende ben ik hier terechtgekomen. Het niveau valt me zeker niet tegen. We hebben echt een leuk elftal. Alleen missen we wat harde werkers op het middenveld. En we moeten nu een vaste formatie gaan samenstellen. Nu is het soms 4-4-2 of 4-3-3.”

Vanaf volgende week begint Kurbegovic met zijn techniektrainingen aan de Valkenburgse jeugd, waardoor hij bijna de hele week op ’t Duyfrak te vinden is. ,,Dinsdag en donderdag trainen, woensdag en vrijdag training geven en zaterdag wedstrijd. Een aardig vol programma. Ik moet kijken hoe alles gaat passen.”

,,Maar waarom verbeter je niet iets waar je al goed in bent?”

Het werken met kinderen vindt de technicus met ‘roots’ op de Balkan prachtig. In Leiden werkt hij ook al als jongerenwerker. ,,Ik doe het graag en heb er plezier in. Verder vind ik die techniektrainingen geven leuk om te doen, want de jeugdspelers hebben tegenwoordig weinig techniek meer. En juist dat is de basis voor het spelletje.”

Kurbegovic schrok daarom afgelopen zondag van de interland tussen Oranje en Frankrijk. ,,Het leek wel Spakenburg tegen Kagia. Die spelers van Oranje hebben nauwelijks meer techniek. De tijden van Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn voorlopig voorbij. En weet je hoe dat komt? Omdat we alleen maar bezig zijn om jeugdspelers hun zwakke punten te laten verbeteren. Maar waarom verbeter je niet iets waar je al goed in bent? Dan wordt het een nóg sterker punt.”

Liesblessure
Over anderhalve week start de competitie, direct tegen UVS, een van de concurrenten van vorig seizoen. Het is maar de vraag of Kurbegovic dan al volledig hersteld is van een liesblessure. ,,Ik heb wel twee helften meegedaan in de bekerduels tegen Zandvoort (5-2 verlies, red.) en Teylingen (2-2, red.), maar echt fit ben ik nog niet. Ik mis ook nog wat ritme. Verder moeten we aan elkaar wennen, maar dat komt wel goed.”

Voor de aanvaller wordt het in de Tweede Klasse C een weerzien met bekenden, onder anderen met RCL-trainer Faizel Soekhai en UVS’er Youssef Ait El Houssi (oud-speler van SJC en Ter Leede). ,,En dan ken ik nog wat jongens van Te Werve. Ik heb er ontzettend veel zin in en denk dat we dit seizoen bovenin mee kunnen draaien. Ik hoop van waarde te kunnen zijn”, besluit Kurbegovic.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Nieuwkomer vertrekt alweer bij Noordwijk’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude