De wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys, die overigens in 1-1 eindigde was zaterdag bijna bijzaak. Alles stond in het teken van één persoon: Sefa Kurt. De verdediger van Maassluis tekende twee maanden geleden een contract voor één seizoen bij de Rijnsburgers, maar wilde onder die overeenkomst uitkomen wegens zijn woon- en werksituatie en het feit dat hij binnenkort een kindje krijgt. 

Zelfs op zondagochtend, een dag na het duel is de verdediger druk in de weer. Met een kleintje op komst moet er het nodige veranderen en dus is hij op de volop bezig met verhuizen. Daarnaast is het de laatste tijd een gekkenhuis op zijn werk, waardoor hij veel overuren maakt, legt hij uit.

In de buurt
,,Daarom wist ik niet of het wel zo slim was om bij Rijnsburgse Boys te tekenen. Begrijp me niet verkeerd: het is een hele mooie en warme club. Een vereniging die altijd voor het hoogst haalbare gaat, maar voor mij is het gewoon handiger om bij Maassluis te blijven. Ik speel er al vijftien jaar, ben een kind van de club en met mijn thuissituatie is het handiger als ik in de buurt speel. Ik zit gewoon op m’n plek.”

Het klinkt als heel plausibele redenen. Maar hij tekende toch niet voor niets een contract voor volgend seizoen bij Rijnsburgse Boys? ,,Ik heb het daar nog even met bestuurslid technische zaken van Rijnsburgse Boys, Gerrit Paauw, over gehad. We hebben een goed gesprek gehad. De clubs waren de laatste weken al druk bezig om het af te wikkelen. Daar zijn ze nu volgens mij nog mee bezig.”

Goede gesprekken zorgden voor twijfel
Na goede gesprekken in de afgelopen maanden bij zijn huidige club, begon Kurt te twijfelen. Het elftal, dat nu vierde staat in de Tweede Divisie, was bezig met een enorme opmars op de ranglijst en al elf wedstrijden op rij wist geen ploeg het elftal van Dogan Corneille te verslaan. Mede daardoor begon de centrumverdediger te twijfelen aan zijn keuze.

,,De keuze was vooraf al moeilijk. Wat ik net al zei: ik ben echt een kind van de club. Daarnaast had ik goede gesprekken gevoerd met Maassluis en maakten zij mij duidelijk dat ze me heel graag wilden houden. Laat ik het zo zeggen: het was niet het juiste moment om weer ‘op nul’ te beginnen bij Rijnsburgse Boys.”

Maar waarom tekende de verdediger dan met zijn volle verstand bij ‘de Uien’? Daar wilde Kurt inhoudelijk niet op ingaan. Wel wilde hij loslaten dat de sportieve uitdaging er volgens hem wel was in de Bollenstreek.

Terugkijken wil hij niet op de hele soap. ,,Het heeft mij niet bezig gehouden. Ik ben iemand die het ook makkelijk van zich af kan zetten. Het heeft voor mij geen zin om erop terug te blikken. Daarnaast is alles nog steeds gaande, dus meer wil ik er niet over kwijt.”

Ludiek spandoek
Tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag maakten de supporters van Rijnsburgse Boys (HKR, red.) een spandoek met daarop  de tekst dat de speler van Excelsior Maassluis ‘ongeschikt’ zou zijn voor de club. De achterhoedespeler zag het en kon de humor er wel van inzien.

,,Ik ben wel iemand die om zulke dingen kan lachen”, is hij sportief. ,,Ik vond het een ludieke actie en ik snapte het wel. Ik ben iemand die snel de knop kan omzetten als het om dit soort dingen gaat. Ik denk dat je het als compliment moet zien dat de supporters ermee bezig zijn. Het gaf me wel extra motivatie om te winnen. Ik vond dit een goede manier van de Rijnsburgers om hun gevoelens te uiten. Er zaten geen kwade gevoelens bij.”

Kurt was er zelf op gebrand om te winnen, maar dat lukte niet. Na een gelijkopgaande eerste helft opende de thuisploeg de score. Daan Smith zette de thuisploeg twintig minuten voor tijd op 1-0. Hoewel het een typische wedstrijd was waarbij een ploeg aan één goal genoeg zou hebben, kwam het elftal van Wilfred van Leeuwen door een communicatiefout van de defensie van Excelsior Maassluis nog op gelijke hoogte. De doelpuntenmaker was Joël Tillema. Die bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0) 70. Smith 1-0 , 81. Tillema 1-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien, Opoku, Strooker, Ros, Spruijt, Tillema (85. Knol), Jongeneelen, Meefout (61. Magan), Zeldenrust.

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook:Streep door transfer Kurt naar Rijnsburgse Boys


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)