Dirk Kuyt blijft aan als trainer van Beerschot. Het aflopende contract van de Katwijker is met een jaar verlengd, zo heeft de Belgische club woensdag bekendgemaakt.

De 43-jarige Kuyt stapte in de winterstop in bij Beerschot en tekende in eerste instantie tot het einde van het seizoen. Onder zijn leiding behielden de Antwerpenaren hun leidende positie op het tweede niveau en werd het uiteindelijk kampioen. Daardoor is Beerschot komend seizoen actief in de Jupiler Pro League.

Staf blijft intact
“De afgelopen weken werden er heel wat gesprekken gevoerd tussen mij en aandeelhouder United World”, vertelt Kuyt op de clubsite. “Voor mij was het heel erg belangrijk om de staf bij elkaar te houden. De contracten van Dirk Heesen, Frank Magerman en video analist Patrice Pfeiffer liepen af. Hen wilde ik er absoluut opnieuw bij om de continuïteit te garanderen naar de spelersgroep toe. Ook head of performance Gianni Chiffi zijn contract werd opengebroken en verlengd.”

Kuyt is bezig aan zijn tweede klus als hoofdtrainer. De eerste, bij ADO Den Haag, verliep teleurstellend. Bij onze zuiderburen heeft hij de voormalig Oranje-international zijn eerste halfjaar een goede indruk gemaakt. “Dirk heeft een hecht team op de mat gebracht in de tweede seizoenshelft. We waren dan ook tevreden met zijn prestaties”, besluit Beerschot.

Foto: Beerschot

Lees ook: Kampioenschap een feit voor Kuyt’s Beerschot

POPULAIRE BERICHTEN