Dirk Kuyt heeft daags na de persconferentie van bondscoach Danny Blind gereageerd op diens uitlatingen. Volgens Blind wilde Kuyt alleen terugkregen bij Oranje wanneer hem een basisplaats gegarandeerd werd. Een dag later nuanceert de routinier (104 interlands) die uitspraak: ,,Ik zei dat ik voor mijn gevoel alleen binnen de lijnen van waarde zou kunnen zijn en niet daarbuiten. Dat heb ik onder Guus Hiddink ook al aangegeven en was de reden waarom ik destijds ben gestopt. Daar was wat mij betreft geen verandering in gekomen”, vertelt hij in De Telegraaf. 

Blind meldde maandag Kuyt tevergeefs te hebben gepolst voor een terugkeer. Dat de keuzeheer dit nieuws nu alsnog naar buiten brengt wekt enige verbazing, aangezien onderling afgesproken was het telefoongesprek geheim te houden. ,,Naar de reden waarom hij dat toch bekend heeft gemaakt, kan ik alleen gissen” aldus Kuyt die het liefst gewoon voor Oranje gespeeld had. ,, Dat wilde ik heel graag. Ik heb altijd met heel veel liefde en passie voor Oranje gespeeld. Anders kom je ook niet tot 104 interlands, denk ik.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)