Dirk Kuyt wordt volgend seizoen stagiair bij Jaap Stam bij het eerste elftal van Feyenoord. Dat meldt Voetbal International. De in Noordwijk woonachtige ex-prof is nu nog trainer van JO-19 in Rotterdam. De bedoeling is dat hij één of twee dagen per week mee gaat lopen bij de huidige nummer drie van de Eredivisie.

Z’n stage hoort bij de cursus Coach Betaald Voetbal, waaraan Kuyt volgend seizoen gaat deelnemen. Hij gaat z’n stage combineren met het trainerschap van de JO-19 van de Rotterdammers. Stam neemt volgend seizoen het stokje over van Giovanni van Bronckhorst, die na dit seizoen na vier seizoenen als hoofdtrainer afscheid neemt bij Feyenoord.

Kuyt keerde in 2017 nog terug bij Quick Boys om daar stage te gaan lopen als trainer. Later in dat seizoen speelde hij zelfs nog enkele wedstrijden in het blauw-witte shirt om de personeelsproblemen voorin op te lossen bij de Katwijkers. Op zaterdag 7 april maakte hij z’n rentree na twintig jaar op Nieuw Zuid. De Katwijkers verloren dat duel wel met 0-2 van Jong FC Groningen.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Anderson heeft club dichter bij huis gevonden’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys