Dirk Kuyt en Feyenoord zijn weer een stapje dichterbij bij het bordes op de Coolsingel. De Katwijker en zijn ploeg wonnen zondagmiddag het uitduel tegen FC Twente met 0-2. Daardoor blijft de kloof met Ajax, dat eveneens met 2-0 won van Roda JC, vijf punten. Warmerdam en PEC Zwolle wonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam met 3-2 en boekten zo een belangrijke zege in de strijd om degradatie. Met negentien punten bezet de formatie van Ron Jans nu de dertiende plek in de Eredivisie.

Kuyt stond al niet meer op het veld toen zijn ploeg afstand nam van de thuisploeg. De Katwijker mocht na goed een uur gaan douchen en toen stond de brilstand nog altijd op het bord. Pas een kwartier voor tijd brak verdediger Eric Botteghin de ban voor de bezoekers. Wie anders dan topscorer Nicolai Jørgensen zette met zijn vijftiende treffer van het seizoen de eindstand op het bord.

Warmerdam mocht wel de negentig minuten volmaken bij zijn ploeg. PEC leek na de rust een geruststellende 3-0 voorsprong te nemen, maar zag in blessuretijd Sparta nog twee keer scoren. Toch kwam de zege niet meer in gevaar.